Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De tillverkar 300 000 skyddsvisir – i veckan

En stor del av dödsfallen kan härledas till äldreboenden.
Så här ser det ut inne i fabriken.Foto: Tillverkningen hos Plast Petter i Hova
Företaget har ställt om och tillverkar nu 300 000 skyddsvisir varje vecka.Foto: Tillverkningen hos Plast Petter i Hova
Omställningen till produktion av skyddsvisir har räddat företaget och de anställda, menar vd:n.Foto: Tillverkningen hos Plast Petter i Hova
Petter Plasts vd Fredrik Ahlström.Foto: PETTER PLAST

Företaget Plast Petter har precis som många andra drabbats hårt i coronakrisen.

Men nu har de ställt om sin verksamhet – och tillverkar närmare 300 000 skyddsvisir i veckan.

– Detta är en räddning för företaget och medarbetarna, säger vd Fredrik Ahlström.

Plast Petter ligger i Hova i Gullspångs kommun, har cirka 30 anställda och är en tillverkare av mjukplast.

Till vardags tillverkar de bland annat kontorsmaterial och produkter inom byggindustrin, men tidigare har de även tillverkat produkter till vården.

Det har de börjat med igen under den pågående coronakrisen, vilket P4 Skaraborg tidigare rapporterat om, nu när vården skriker efter skyddsmaterial. 

Ställde om

För några veckor sedan ställde de om verksamheten.

– När detta började läste man hur det satt vårdpersonal och tillverkade egna sjukvårdsprodukter. Vi reagerade på det och tänkte att vi nog kunde bistå i det här, eftersom vi hade visiren i vårt sortiment sedan tidigare. Vi plockade fram dem igen och fokuserade på detta för att hjälpa till med försörjningen, säger Fredrik Ahlström, Plast Petters vd.

Nu tillverkar de upp mot 300 000 skyddsvisir varje vecka.

– Det är en kamp mot allting, personal, material och lediga maskiner. Det är det vi jobbar med hela tiden. Material börjar bli en bristvara ute i världen vilket gör att kommersen ökar, säger Fredrik Ahlström.

”Tvungna hitta på något”

Omställningen har också varit nödvändig för företaget som precis som många andra drabbats hårt av den pågående coronakrisen.

– Vi håller övrig verksamhet i gång, men den sidan har stannat upp otroligt mycket. Vår ordinarie verksamhet stannade upp, så vi såg att vi var tvungna att hitta på något annorlunda. Detta är en räddning för företaget och medarbetarna, att vi kan fortsätta tack vare detta, säger Fredrik Ahlström.

På Volvo-fabriken tillverkas skyddsvisir

Volvo gör skyddsvisir till vården • Makarna Jenny och Henrik bakom idén.