De tar över rocken: "Det ska bli jätteroligt"

Till Rondo. Hanna Hedlund och Christopher Wollter är två av flera nya skådespelare när Rock of Ages kommer till Göteborg. "Jättekul - barndomens musik kommer igen", säger Christopher Wollter.
Foto: Lisa Mattisson/Ronny Johannesson

GÖTEBORG. Succémusikalen "Rock of Ages" kommer till Göteborg med premiär 23 januari på Rondo.

Nu kan GT avslöja att det blir en rad nya skådespelare i Göteborgsuppsättningen.

- Det ska bli jätteroligt, säger musikalartisten Christopher Wollter som gör Borgmästaren. Det blir första gången jag gör en sådan show.

Tanken från början var att Musikalen "Rock of Ages skulle flytta i stort sett ograverad från Chinateatern där det gått hela hösten till Göteborg. Men efter att allt fler skådespelare i rollistan nu byts ut blir det en unik Göteborgsshow som har premiär på Rondo 23 januari 2014.

"Det är ett otroligt ös"

GT har tidigare avslöjat att Johan Rheborgs roll Lonny ersätts av komikern Per Andersson.

I dag kan vi även berätta att Borgmästaren nu ska göras av Christopher Wollter som ersätter Jacob Stadell.

- Det ska bli jätteroligt, säger Christopher Wollter. Jag såg föreställningen i Stockholm Och det är ju barndomens musik som kommer tillbaka. Det är ett otroligt ös. Och det ska bli kul att få jobba med "lyckopillret" Per Andersson.

Kom med av en slump

Christopher Wollter är just nu bioaktuell i Anna Odells "Återträffen" och kommer att spela Zjivago i "Doktor Zjivago" på Malmöoperan i höst. Han är en flitigt anlitad musikalartist och har ofta spelat på Göteborgsoperan.

- Jag har ju egentligen inte gjort den här sortens roll eller föreställningar tidigare. Det har mest varit seriösa musikalroller. Det närmaste jag varit är väl när jag gjorde Freddie i "Chess" på Göteborgsoperan 2012.

Rollen i "Rock of ages" fick han av en slump.

- Jag träffade Hanna Hedlund på stan och hon sa: "Ska inte du med till Göteborg. Det finns ju en roll ledig".

Och så blev det.

Hanna Hedlund gör Regina i Göteborgsuppsättningen, en roll som början Jessica Heribertsson hade. Mer nytt i Göteborgsuppsättningen är att Sherrie görs av Elin Bemark (tidigare Mari Smistad Haugen) och Stacee Jaxx spelas av Jakob Stadell (från början Peter Johansson).

Kvar i sina tidigare roller är Joacim Cans, tidigare sångare i Göteborgsbandet Hammerfall, som gör Dennis Dupree och Peter Magnusson som spelar Franz. Justice spelas av Gladys Del Pilar och Drew av Bruno Mitsogiannis.

Västsvensk orkester

Musikalen "Rock of ages" är en exposé över 80-talsrocken med låtar av bland annat Poison, Journey, Guns n' Roses, Bon Jovi, Europe, Twisted Sister och Whitesnake.

Bland musikerna i orkestern finns många kända västsvenskar. Utöver göteborgaren Kee Marcello i fronten består bandet av: gitarristen Mats Jenseus, Göteborg, basisten Ove Andersson, Borås, keyboardisten Michael Ottosson, Bengtsfors och trummisen Georg Härnsten Egg, Kristianstad.

Göteborgspremiären äger rum på Rondo 23 januari.