Foto: LARS HEDELIN / SCANPIXFoto: LARS HEDELIN / SCANPIX
 Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX
Hells Angels förlorade i rätten – Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd. Foto: /TTHells Angels förlorade i rätten – Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd. Foto: /TT
Hells Angels förlorade i rätten – Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd. Foto: /TT

"De står i kö för att få hyra ut till Hells Angels"

Publicerad

Efter en mångårig strid står det nu helt klart: Karlstad kommun får vräka Hells Angels från deras gård i Härtsöga.

Men mc-klubben ser inte ut att lämna Värmland för det.

– Hyresvärdarna står i kö för att få hyra ut, säger Hells Angels advokat Ismo Salmi till Nya Wermlands-Tidningen.

Det är en fastighet i Härtsöga utanför Karlstad som det utdragna, infekterade bråket mellan Hells Angels och kommunen har handlat om. Sedan år 2013 har kommunen försökt tvinga bort hyresgästen Solstaden Motorsport – det vill säga Hells Angels – därifrån och för någon vecka sedan skrevs det sista kapitlet i den långa historien.

Då meddelade Högsta domstolen, enligt P4 Värmland, att de inte beviljade Solstaden Motorsport prövningstillstånd för den hovrättsdom som gav kommunen rätt att vräka HA.

 

LÄS MER: Kommunen får sparka ut Hells Angels

 

– Jag har skött mitt uppdrag och har inga reflektioner kring det. Så det finns inte så mycket att säga, säger advokaten Ismo Salmi, som företrätt Hells Angels under hela processen.

Hells Angels framtid är oklar

Enligt Karlstads kommundirektör Ulf Nyqvist ska Hells Angels lämna gården snarast.

– De har betalt hyra april ut, så de behöver kanske de här två veckorna för att flytta, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Vad HD:s besked innebär för mc-klubbens framtid i Karlstad är däremot oklart. De måste flytta från Härtsöga, men Ismo Salmi har tidigare förklarat att de har nya lokaler på gång. Advokaten har beskrivit Hells Angels som "idealiska hyresgäster".

– Möjligen förlorade de här slaget, men jag tror nog att HA kommer att vinna i längden. De har funnits i Sverige sedan början på 90-talet och finns här fortfarande, har Ismo Salmi tidigare sagt.

"Några dussin intresserade"

Efter att Högsta domstolen nekat Solstaden motorsport säger han nu till NWT:

– Hyresvärdarna står i kö för att få hyra ut. Jag tror att det rör sig om några dussin intresserade.

 

LÄS MER: Här är Hells Angels nya klubbhus i Västsverige

 

Enligt NWT har intresseorganisationen Fastighetsägarna i Karlstad skickat ut ett mejl till sina medlemmar och uppmanat dem att vara extra vaksamma om de har lokaler som skulle kunna vara attraktiva för "den typen av verksamhet".

– Oavsett var olika grupperingar etablerar sig ska vi hjälpas åt för att motverka det. Ska de här eller andra grupperingar hitta nya ställen så måste vi stå emot det så gott vi kan. I det här fallet är det HA, men det finns också annan organiserad brottslighet som vi måste hjälpas åt att stå emot, sa Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad, i samband med hovrättsdomen i januari.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER