LÄMNADES I BUSKAGE. På Bangårdsvägen, nära Kållereds köpstad, blev den 63-årige utvecklingsstörde mannen nedslagen och bakbunden av ett okänt killgäng. Först två dygn senare hittades mannen i buskaget svårt medtagen och nedkyld. Polisen har ännu inget signalement på förövarna. Foto: Anki Raun
LÄMNADES I BUSKAGE. På Bangårdsvägen, nära Kållereds köpstad, blev den 63-årige utvecklingsstörde mannen nedslagen och bakbunden av ett okänt killgäng. Först två dygn senare hittades mannen i buskaget svårt medtagen och nedkyld. Polisen har ännu inget signalement på förövarna. Foto: Anki Raun

"De sparkade sönder honom när han låg"

Publicerad

KÅLLERED. Den utvecklingsstörde 63-åringen blev brutalt nedslagen och rånad av killgänget bakom Kållereds köpstad.

De band honom till händer och fötter och satte tejp för hans mun - sedan lämnade de honom i ett buskage.

Två dygn senare hittades han av en hundägare svårt medtagen, nedkyld och med låg kroppstemperatur.

- Det här är så jävla fegt, säger en nära anhörig.

Det var vid halvtvåtiden i onsdag som den utvecklingsstörde 63-åringen ska ha blivit överfallen och rånad på bland annat en klocka av tre killar på Bangårdsvägen nära Kållereds köpstad.

- Först på fredagsmorgonen klockan 08.45 hittas han av en kvinna som är ute och går med en väninna och en hund. Kvinnan blir nyfiken när hon ser lite påsar och grejer och bestämmer sig för att titta noggrannare. Då ser hon åldringen ligga där, säger Ann-Christin Skoglund, förundersökningsledare vid kriminaljouren.

Är svårt medtagen

Mannen är svårt medtagen efter att ha legat i buskaget i två dygn i kylan och körs i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset.

- På sjukhuset konstaterar man att han varit bunden och tejpad och att han har köldskador, säger Ann-Christin Skoglund.

Är det inte konstigt att ingen sett mannen ligga i buskaget?

- Det är några meter det handlar om. Kvinnan som hittade honom har ju fått gå in en bit.

Har ni något signalement på förövarna?

- Nej, jag kan bara säga att det rör sig om tre killar. Vi lämnar ogärna ut signalement för då låser man sig vid det och det är ju inte säkert att signalementet stämmer, säger förundersökningsledaren Ann-Christin Skoglund, som dock medger att 63-åringen lämnat några uppgifter om förövarna till polisen, som de nu ska arbeta vidare med.

En anhörig till 63-åringen har kontaktat GT och är mycket upprörd över vad som hänt.

- Det här är så jävla fegt.

"Han låg försvarslös"

Han beskriver 63-åringen som en person som aldrig har gjort en fluga förnär.

- Hade de bett honom att lämna över allt han hade så hade han gjort det med ett leende. I stället sparkade de sönder honom när han låg ner försvarslös, säger den anhörige som inte vill framträda med sitt namn.

Han berättar att hans utvecklingsstörde släkting bor själv i egen lägenhet. Hemtjänsten hjälper honom på onsdagar, det vill säga precis innan han blev överfallen. Nästa gång skulle varit på fredagen - därför har ingen anmält honom saknad.

- Väldig otur att det skulle hända precis då. Nu fick han ligga två nätter ute i kylan och utan mat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER