Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Flexade från jobbet – måste hitta henne”

Våra utsända är på plats och rapporterar om sökandet efter 17-åriga Wilma.
Missing People är på plats vid sökandet efter försvunna Wilma, 17, som pågår på flera platser i och kring Uddevalla. Polis och frivilligorganisationer har hittills gjort flera fynd i området.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Marina Ahlberg, 53 år, från Uddevalla tycker det är viktigt att delta i sökandet.Foto: Nina Svanberg
Kerstin Knipplén, 45, från Uddevalla deltog i sökandet efter Wilma tillsammans med Missing People.Foto: Nina Svanberg
Sofia Emanuelsson, 45 år, från Uddevalla deltog i Missing Peoples sökinsats.Foto: Nina Svanberg

Wilma Andersson, 17, har varit försvunnen sedan den 14 november.

Sökinsatser för att leta henne har pågått sedan måndagen. Under onsdagen har ett 80-tal personer samlats i centrala Uddevalla för att delta i söket med Missing People.

– Jag och min kollega flexade ut från jobbet för att det här känns så viktigt. Vi måste hitta henne, säger Marina Ahlberg, 53, som deltar i insatsen.

Wilma Andersson har ännu inte hittats. På onsdagsmorgonen återupptogs sökandet efter henne, både i trakterna kring Ljungskile där Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) finns baserade under onsdagen, och i centrala Uddevalla där organisationen Missing People söker. 

Söket har hittills systematiskt kunnat utesluta flera platser där Wilma Andersson inte hittats. Flera fynd gjordes under tisdagen – Fikks hundpatrull gjorde markeringar och man hittade också en jacka liknande den Wilma ska ha burit när hon senast sågs.

Sökandet efter Wilma Andersson fortsätter – nu även med Missing Peoples frivilliginsatser.Foto: Alex Ljungdahl

”En tröst i all bedrövelse”

På onsdagsförmiddagen har Missing Peoples sökinsats precis dragit i gång. Kenneth Edström är operativ chef för söket, och berättar att man kommer fortsätta söka så länge det finns frivilliga på plats.

– Vi rör oss i terrängområden i och kring centrala Uddevalla, i rimliga avstånd från bostaden, säger han.

På onsdagen salades frivilliga för att delta Missing Peoples sökinsats.Foto: Alex Ljungdahl

Det är ett 80-tal personer som hittills anmält sig som frivilliga för sökinsatsen.

– Just nu hoppas vi bara att det här eländet löser sig, det är riktigt otäckt. Att det är så många som tar sig tid att hjälpa till är någon form av tröst i bedrövelsen, säger Kenneth Edström.

Sofia Emanuelsson, 45 år, från Uddevalla deltog i Missing Peoples sökinsats. Foto: Nina Svanberg

En av de som deltar i Missing Peoples sökande i centrala Uddevala under onsdagen är Sofia Emanuelsson.

– Klart man vill hjälpa till. Det känns fruktansvärt så klart. Jag har inga ord för det. Vi var med i går också, det känns väldigt bra att kunna vara här, säger hon. 

Kerstin Knipplén, 45, från Uddevalla deltog i sökandet efter Wilma tillsammans med Missing People.Foto: Nina Svanberg

Kerstin Knipplén, 45, bor i Uddevalla och menar att det är ett fall som väcker starka känslor. För henne känns det självklart att delta.

– Jag gör det här för att jag kan. Jag har en dotter i samma ålder, vi pratar om det mycket hemma och man är upprörd att det här ens kan få hända. 

Marina Ahlberg, 53 år, från Uddevalla tycker det är viktigt att delta i sökandet.Foto: Nina Svanberg

Marina Ahlberg, 53, bor i Uddevalla. Hon skulle egentligen vara på jobbet på onsdagen – i stället deltar hon i sökandet efter försvunna Wilma Andersson.

– Jag har själv en 17-åring hemma. Jag och min kollega flexade ut från jobbet för att det här känns så viktigt. Vi måste hitta henne.

Wilmas pojkvän, en man i 20-årsåldern, har anhållits misstänkt för mord.