Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De öppnar salong för kvinnor som bär slöja

Najwa Saad och Raja Fatnassi har precis startat Karlstads första frisörsalong dit muslimska kvinnor är välkomna att få sina hår fixade.Foto: Privat

Nu ska muslimska kvinnor i Karlstad som vill göra sig fina i håret också få en chans.

Där har nämligen en ny frisörsalong slagit upp portarna.

– Vi vill att även muslimska kvinnor ska få göra sig fina i håret, säger Najwa Saad, en av delägarna.

Det är Värmlands Folkblad som berättar nyheten om den nya salongen ZickZax i Karlstad som ägs av Najwa Saad och hennes kompanjon Raja Fatnassi.

Salongen öppnade i måndags och många kvinnor har redan hittat dit.

– Salongen är till för alla, båda för svenskar och så har vi en del för muslimska kvinnor, säger Najwa Saad. Vi har uppmärksammat problemet för dem.

Inte visa håret

Eftersom muslimska kvinnor som bär slöja inte får visa håret för män så kan det bli svårt när de är på en vanlig salong där det finns både män och kvinnor, både bland personalen och bland kunderna.

Den nyöppnade salongen är inhyst i en stor lokal så det var inga problem för Najwa och Raja att göra en liten hörna för de muslimska kvinnorna. De har satt upp en vägg där kvinnorna kan sitta och få sina hår ompysslade.

– Vi tänkte vi skulle prova om det fungerar, säger Najwa. Jag har haft vänner som undrat om de inte kunde få bli klippta utan någon man kunde se dem.

Vilka reaktioner har ni fått?

– Folk är jätteglada, till nu i alla fall, vi började ju i måndags, säger hon. Vi hoppas att det ska gå bra för oss.

Varken Najwa Saad eller Raja Fatnassi bär slöja.

– Själv är jag kristen, säger Najwa. Folk kanske tror att jag är muslim och att det var därför jag gjorde det här, men jag tänker på dem som har slöja, de måste också få bli fina.

Inte annonserat

Under första veckan har tillströmningen varit god på kunder trots att salongen inte börjat annonserat ännu.

– Vi ska sätta i gång och annonsera i nästa vecka, säger Najwa, som är utbildad frisör. Vi har också anställt två frisörer och Raja tar hand om det administrativa.