Emelie Bengtsson och hennes tre kompisar startade Facebookgrupp för alla som vill träffa nya vän Foto: PrivatEmelie Bengtsson och hennes tre kompisar startade Facebookgrupp för alla som vill träffa nya vän Foto: Privat
Emelie Bengtsson och hennes tre kompisar startade Facebookgrupp för alla som vill träffa nya vän Foto: Privat
Träffarna med de närmsta vännerna blev upptakten till Facebookgruppen Hallandstjejer - mötesplats för tjejer som vill träffa nya vänner. Foto: PrivatTräffarna med de närmsta vännerna blev upptakten till Facebookgruppen Hallandstjejer - mötesplats för tjejer som vill träffa nya vänner. Foto: Privat
Träffarna med de närmsta vännerna blev upptakten till Facebookgruppen Hallandstjejer - mötesplats för tjejer som vill träffa nya vänner. Foto: Privat
"Jag har utvecklats genom att få möta personer som jag kanske inte hade träffat i vanliga fall", säger Emelie Bengtsson. Foto: Privat"Jag har utvecklats genom att få möta personer som jag kanske inte hade träffat i vanliga fall", säger Emelie Bengtsson. Foto: Privat
"Jag har utvecklats genom att få möta personer som jag kanske inte hade träffat i vanliga fall", säger Emelie Bengtsson. Foto: Privat

De fyra vännerna blev plötsligt 200

Publicerad

Emelie Bengtsson, 28, och tre kompisar startade en Facebookgrupp för att planera sina träffar.

Nu har nätverket med vänner vuxit rejält – till 200 tjejer i hela Halland.

– Jag trodde inte det skulle bli så stort, utan att det bara var de närmaste som ville gå med, säger Emelie som bor i Slöinge.

De fyra tjejkompisarna brukar ordna middagar, gå på kafé eller gå ut och ta ett glas vin tillsammans. För att smidigt kunna planera sina träffar skapades en Facebookgrupp.

Inläggen i sociala medier från aktiviteterna fick många kommentarer och flera skrev att de gärna ville hänga med nästa gång.

– Vi tänkte att det var lika bra att öppna upp gruppen och på några dagar växte den rejält. Först var det vi fyra, sedan var vi plötsligt 50, sedan 100 och nu är vi 225, berättar Emelie Bengtsson som från början startade gruppen med sin kompis Malin Levinsson.

Hon har också berättat om initiativet för Radio P4 Halland.

Öppen för alla

Facebookgruppen Hallandstjejer är öppen för alla, förklarar Emelie. Medlemmarna är mellan 17 och 50 år. Träffarna sker i Falkenberg, Varberg eller Halmstad, varje eller varannan vecka.

Förutom att träffas i större gäng, kan gruppen också vara en plats att hitta en kompis att till exempel gå och träna med.

– Alla som vill träffa nya vänner och hitta på roliga grejer kan vara med, säger Emelie Bengtsson. Vi brukar vara runt 15 personer, och varje gång kommer någon som är ny.

Vad händer om alla 200 vill komma?

– Ha ha, då löser vi det, konstaterar Emelie som säger att gruppen har planer inför våren på att göra utflykter och ordna picknick.

Nu under vintern sker mötena oftast på kaféer eller restauranger.

Emelie Bengtsson tror att det stora intresset för gruppen beror på att det inte alltid är lätt att få nya vänner i vuxen ålder.

"Måste anstränga sig"

– Det är jättesvårt. Man måste verkligen ansträng sig. Folk håller sig lite på sitt håll och tar inte kontakt på samma sätt som när man kanske pluggar, menar hon. 

– Men i gruppen är det lätt. Här behöver du bara närvara.

Emelie själv älskar att träffa nya vänner och tycker att hon lärt sig mycket om andra människor de månader som gruppen funnits.

– Jag har utvecklats genom att få möta personer som jag kanske inte hade träffat i vanliga fall. Vi har olika bakgrunder och olika jobb, saker som kanske annars inte hade fört oss samman, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER