Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De firade årets stora pizzadag

Första måltiden för årtiondet intog Morad Nouri och Kiomars King på pizzerian. Något de definitivt inte var ensamma om.
Foto: Lennart Rehnman

GÖTEBORG. Nyårsdagen är pizzeriornas julafton. Aldrig äts så mycket pizza som på årets första dag. GT:s stickprov bekräftade detta.  

- Bästa bakismaten, slår Robin Andersson fast.

Årets första måltid blir ofta en pizza. Åtminstone under eftermiddagen.

 Svenska folket äter tre gånger så mycket pizza på nyårsdagen som på en genomsnittlig dag. Detta bekräftas i den senaste rapporten från OnlinePizza.se.

 När GT gjorde ett stickprov hos Backa Pizza på Hisingen i går eftermiddag blev det hur tydligt som helst. Folk köade för att köpa sin hämtpizza, några åt vid de få sittplatser butiken håller gästerna med.

 Serbest Kalash i kassan hade fullt upp.

 - Det går inte räkna ut just nu hur mycket extra vi säljer en sån här dag, konstaterar han.

Extra bagare

 Två bagare extra hade kallats in. I bageriet var det lika intensivt som i tomtens julverkstad på julafton.

 Kunderna visade oändligt tålamod i väntan på första måltiden.

 Robin Andersson och Kevin Sahlvall skulle handla frukost/ sen lunch på eftermiddagen. Natten hade varit påfrestande.

 - Det här är bästa bakismaten, anser Robin.

 - Och så är det gott.

"Ibland är man sugen"

 Ulrika och Stefan Karsikko hade varit bortbjudna på nyårs-kvällen och saknade alldeles lust att laga mat hemma.

 - Vi har mat i frysen, men      ibland är man extra sugen -  och extra slö, erkänner de.