Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De fem första författarna till Bokmässan är klara

Vårdbolaget Hedda Care sålde antikroppstester för 950 kronor styck, trots att testernas tillförlitlighet ifrågasattes.
Carin Hjulström är också journalist, manusförfattare och programledare.
Foto: OLLE SPORRONG
Henrik Fexeus och Camilla Läckberg är med och deltar under Crimetime Göteborg.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Pascal Engmans bok ”Änkorna” nominerades till Adlibrispriset som Årets deckare 2020.
Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN

På måndagen presenterades de fem första stjärnförfattarna till Crimetime Göteborg. 

Det är Sveriges största deckarfestival som hålls under Bokmässan.

Carin Hjulström är en av dem som ska medverka. 

– Det ska bli fantastiskt roligt att få delta på Crimetime för första gången. Lite som att få nyckeln till ett hemligt rum dit det är både spännande och lite pirrigt att få gå in, säger hon.

På måndagen presenteras de fem första stjärnförfattarna som kommer att medverka på Bokmässan under den så kallade Crimetime Göteborg den 25-26 september 2021. 

Det är Sveriges största deckarfestival som har arrangerats på Bokmässan sedan 2018. Tanken är att skapa en mötesplats för människor som tycker om spänningslitteratur.

Det står klart att det är bokaktuella David Baldacci, Carin Hjulström, Pascal Engman, Camilla Läckberg och Henrik Fexeus som är med och deltar.

– Vi är så stolta över det starka startfältet och programmet som erbjuder inspirerande, aktuella, spännande och engagerande möten med våra allra största spänningsförfattare liksom intressanta nykomlingar. Årets program erbjuder en extra stor spännvidd som vi tror kommer att locka både gamla och nya besökare, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime Göteborg, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Extra roligt i år är att vi har ett antal seminarier som riktar sig mot den stora gruppen som skriver själva.

Amerikanska författaren är överlycklig

Författarna Carin Hjulström och David Baldacci är båda spända över att få medverka. 

– Det ska bli fantastiskt roligt att få delta på Crimetime för första gången. Lite som att få nyckeln till ett hemligt rum dit det är både spännande och lite pirrigt att få gå in. Jag är ju ganska ny i genren och ser fram emot att lära känna nya kolleger och lära mig massor. Kul också att Crimetime spelas in i min gamla fina hemstad Göteborg, säger Carin Hjulström, aktuell med boken ”Knappt en droppe blod” som ingår i cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar, i ett pressmeddelande.

– Jag är överlycklig över att vara en del av Bokmässan i Göteborg 2021, en av de mest prestigefyllda i världen, säger den amerikanska författaren David Baldacci, som skrivit flera internationella bästsäljare och vars böcker givits ut på över 45 språk. 

Om Bokmässan 2021

Den 23 till 26 september är Bokmässan tillbaka på Svenska Mässan i Göteborg i form av ett så kallat hybridevent som både är digitalt och fysiskt – och kommer att direktsändas på Bokmässan Play.


Demokrati och Nordisk litteratur är årets teman.


Det kommer att finnas ett tiotal stora luftiga tv-studior med plats för fysisk studiopublik i den omfattning som restriktionerna tillåter.


Crimetime

Crimetime Göteborg sker i samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen där tanken är att skapa en mötesplats för både författare och läsare som älskar spänningslitteratur. 


Festivalen startades på Gotland 2015 och 2018 var första året för Bokmässan. Redan då blev det stor publiksuccé med både internationella och nationella författare på plats.