Foat Polat bjuder på pizza på julafton – för de som firar ensamma.Foat Polat bjuder på pizza på julafton – för de som firar ensamma.
Foat Polat bjuder på pizza på julafton – för de som firar ensamma.
Deras inlägg på Facebook har hyllats.Deras inlägg på Facebook har hyllats.
Deras inlägg på Facebook har hyllats.
"Vi älskar våra kunder", säger Foat Polat."Vi älskar våra kunder", säger Foat Polat.
"Vi älskar våra kunder", säger Foat Polat.

De bjuder ensamma på pizza på julafton

Publicerad

När alla andra har stängt på julafton kommer Roma Pizzeria i Lilla Edet utanför Göteborg ha öppet och bjuda alla de som firar ensamma på mat.

– Vi älskar våra kunder och vill inte att de ska känna sig ensamma eller värdelösa, säger Foat Polat, pizzabagare.

Julafton närmar sig med stormsteg och de flesta är i full fart med att planera den kommande helgen. Men för många människor innebär också julen en del ångest.

Därför har Roma Pizzeria, i Lilla Edet, ett alldeles speciellt erbjudande – de kommer nämligen att ha öppet på julafton för alla de människor som känner sig ensamma och inte har någon att fira julen med.

– Vi har en del vänner – kunder – som säger att de varken har några pengar eller familj att fira med. Vi älskar dem och vill inte att de ska känna sig ensamma eller värdelösa, säger Foat Polat, pizzabagare.

"Tar hand om varandra"

Trots att Foat Polat, 39, och hans kolleger är lediga så kommer de att slå upp dörrarna i vinterkylan och bjuda på mat.

– Det här är första gången vi gör det här och tycker man om sina medmänniskor så tar man hand om varandra så att de inte hamnar i dåliga situationer och börjar exempelvis dricka när de mår dåligt.

Pizzerian har funnits i 12-13 år och har blivit ett mysigt hak för många av de boende i området menar Foat.

Hyllats för initiativet

De har, sedan de la upp sin status på Facebook, överrösts med fina kommentarer om sitt initiativ.

– Många säger att vi har ett stort hjärta, att vi är snälla, men vi gör det för att folk inte ska känna sig ensamma på julafton. Vi kommer sitta här, äta och skoja tillsammans. Det är så mycket skit i världen, mycket krig och rasism. Här visar vi att alla är välkomna oavsett ursprung och bakgrund.

Vad kommer ni att bjuda på då – förutom pizza?

– Haha, ja, det kommer vara annan mat också, men det kommer också vara olika pizzor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER