Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De ansvariga förnekar att de gjort fel

De ansvariga inom Götene kommun och socialtjänst hävdar att inget fel har begåtts eller att man bara haft barnens bästa för ögonen.

Eller så säger de inget alls.

Grethe Bertilsson (m) är socialnämndens ordförande och den som har haft ansvaret för ärendet. På GT:s frågor om ärendet säger hon: - Ärendet är avslutat. Jag har inga kommentarer. Kommunalrådet Bo Bergsten (kd) är något mer talför: Bo Bergsten, kommunalråd i Götene.- Vi har följt FN:s barnkonvention i det här fallet, och jag har fortfarande fullt förtroende för socialnämnden. Ångrar du något i det här ärendet?  - Det finns säkert fel och brister i hanteringen av det här ärendet, men vi tog barnens parti. Vad tror du skattebetalarna säger om kostnaderna på åtta miljoner? - De förstår säkert att vi haft barnens bästa för ögonen och inte sett till kostnaderna.

"Ärendet är avslutat"

 Socialchefen Marianne Olsson svarar skriftligt på GT:s frågor: Varför använde ni er av Annika Wassberg, en icke legitimerad psykoterapeut, och betalade henne 10 000 kronor per dag? "Annika Wassberg är en ofta anlitad expert inom sitt område, inte bara av Götene kommun." Har ni gjort någon uppföljning om hur barnen har det i dag? "Nej, ärendet är avslutat." Ångrar du något av handläggningen i det här ärendet? "Länsstyrelsen har granskat socialtjänstens handläggning av ärendet och inte funnit något fel eller försummelse som motiverar någon åtgärd."

Skrev under handlingen

 Anna Ringsby var en av de socialsekreterare som var inblandade i fallet och som skrev under den handling som beskrev pappans upprepade samlag med dottern under tio år. Hon låter hälsa genom en familjemedlem att hon inte vill prata med GT:s reporter.