Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

David Lega lämnar Göteborgspolitiken

David Lega lämnar sitt uppdrag som ordförande i fastighetsnämnden. Uppdraget krockar med hans EU-uppdrag. Foto: PRESSBILD
Mats Ahdrian, ett välkänt namn i Göteborg, föreslås som ersättare. Han har tidigare varit ordförande i Frölunda indians och vice ordförande i IFK Göteborg. Foto: ROGER LUNDSTEN / KAMERAPRESS.SE GT/EXPRESSEN

David Lega (KD) lämnar sitt uppdrag i Göteborgspolitiken som fastighetsnämndens ordförande.

Att kombinera uppdraget med att vara EU-parlamentariker blev för svårt.

Göteborgsprofilen Mats Ahdrian föreslås som ersättare, rapporterar Göteborgs-Posten.

När David Lega valdes in i EU-parlamentet var hans tanke att fortfarande vara kvar i Göteborgspolitiken. Sin roll som ordförande i fastighetsnämnden ville han hålla kvar. Men det visade sig bli för svårt.

– Alla fastighetsnämndsmöten under hela hösten kommer att krocka med utrikesutskottsmöten i Bryssel. Så jag kommer att avsäga mig uppdraget som ordförande i fastighetsnämnden, säger Lega till GP.

Göteborgsprofilen Mats Ahdrian föreslås som en ny ersättare. Han har tidigare varit ordförande och klubbdirektör i Frölund indians och vice ordförande i IFK Göteborg.

Ökad genomförandekraft

– Det jag hoppas kunna bidra till är en ökad genomförandekraft och att arbetet bedrivs effektivt och bra, säger Mats Ahdrian till GP.

David Lega kommer att sitta kvar på posten som ordförande till den 2 september och lämnar formellt uppdraget på kommunfullmäktiges möte den 12 september. Vid samma möte ska Mats Ahdrian formellt väljas till ny ordförande, skriver GP.