Saabs vd Victor Muller. Foto: Roger Vikström
Saabs vd Victor Muller. Foto: Roger Vikström

"Därför lämnade advokaten Saab"

Publicerad
Uppdaterad
Lars-Henrik Andersson på Lindahl advokatbyrå hoppade av som Saabs rekonstruktör - redan innan han hunnit tillträda.
Nu avslöjar Saabs vd Victor Muller anledningen till det hastiga avhoppet.
"Lindahls kontor i Göteborg körde över Stockholmskontoret", skriver han i ett sms.
I inlagan till tingsrätten framgår det att Anderssons avhopp inte berodde på att han gjort en förändrad bedömning av förutsättningarna för en framgångsrik rekonstruktion. Någon egentlig förklaring ges inte.
Saabs vd Victor Muller hävdar att beslutet hade helt andra grunder. I ett sms till TT beskriver han att Lindahls kontor i Göteborg körde över Stockholmskontoret eftersom de i Göteborg trodde att de skulle kunna få ta hand om Saabs konkurs och att det var viktigare än att Lars-Henrik Andersson skulle vara rekonstruktör. Samma advokatbyrå kan inte både ha hand om rekonstruktionen och sedan också en eventuell konkurs.

"Strider mot reglerna"

Muller hävdar att beslutet från Lindahl strider mot reglerna och att ledningen medgett det. Enligt Muller undersöker han om några åtgärder ska vidtas mot advokatbyrån.
När TT ber Lindahl kommentera Mullers uppgifter ger byråns pr- och kommunikationsansvarige Niklas Carlsson svar via mejl.
"Jag beklagar men vi kommer att vara konsekventa och inte ge några ytterligare kommentarer utöver svaret nedan som vi skickade till dig. Det uttalandet som Victor Muller gör får stå för honom."
Svaret han hänvisar till handlar om att Lindahl inte har någon anledning att kommentera ärendet eftersom Lars-Henrik Andersson inte längre står till förfogande som rekonstruktör.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER