Leif Boork. Foto: Christine Olsson
Leif Boork. Foto: Christine Olsson

Därför flyttar Boork

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. I höst blir stan en hockeyprofil rikare.
Leif Boork, 59, har bestämt sig för att flytta tillbaka till Göteborg.
- Jag och min familj trivdes fantastiskt bra när vi bodde i Göteborg tidigare, motiverar Boork sitt och hustrun Tinas beslut att bryta upp från Sollerön i Dalarna.
Leif Boork kom till Göteborg 1991 när han blev tränare i Frölunda och bodde kvar här till 1997.
Under senare delen av den här perioden var han tränare för Modo i Örnsköldsvik medan han hade familjen kvar i Göteborg.

Nära till barnen

- Göteborg har alltid varit speciellt för mig, fast jag är infödd stockholmare. Det hänger delvis samman med att jag under 50-talet tillbringade tio somrar ute i Göteborgs skärgård och fiskade med min pappa, säger Leif Boork.
- Våra döttrar Malin och Mathilda bor i Göteborg. Det är ytterligare en anledning till att vi nu flyttar dit för att komma närmare barn och barnbarn, säger Boork.
Något uppdrag kring hockeyn har han inte fått och inte heller tänkt sig i Göteborg.
- Vet inte om jag vill bli tränare igen. Det är i varje fall inget som lockar mig just nu. Då krävs en extra stark utmaning, säger Boork.

Ska bo på Älvstranden

Efter tiden som tränare i Brynäs har han varit anlitad som expertkommentator i tv.
Han skriver också regelbundet hockeykrönikor i GT/Expressen.
I Göteborg har han och hustrun köpt en nybyggd lägenhet på Norra Älvstranden (inflyttning i oktober).
Åke Zetterström
Åke Zetterström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER