Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför flög ett Jas-plan över Göteborg: ”Heja fram oss”

Är det en fågel? Är det ett plan? Ja, det är det faktiskt. Ett JAS 39 Gripen flög över Göteborg på lördagsförmiddagen. Foto: Läsarbild
Orsaken till planets flygning är att Skaraborgs flygflottilj F7 har medarbetare som genomför tävlingen Tough Viking i Slottskogen. Foto: EPA

Klockan 10.10 på lördagsförmiddagen var det många göteborgare som vred sina blickar mot skyn.

Anledningen: Ett lågt flygande JAS-plan dundrade över staden.

Orsaken till planets flygning är att Skaraborgs flygflottilj F7 har medarbetare som genomför hindertävlingen Tough Viking i Slottsskogen.

Strax efter klockan 10 på lördagsförmiddagen hördes ett dån över Göteborg. Ljudet kom från ett JAS 39 Gripen som flög över staden. Manövern var en signal om att startskottet gått för hinderloppet Tough Viking i Slottsskogen – där några av medarbetarna på flygflottiljen i Såtenäs deltar.

”Välkomna att heja fram oss och våra kollegor imorgon lördag 27 april, då vi genomför Tough Viking i Slottskogen, Göteborg. Vi startar 10.10 och strax innan kommer vi passera med en Jas 39 Gripen”, skrev flygflottiljen på sin Facebook-sida under fredagen.

Årlig händelse

Tough Viking genomförs i Slottsskogen årligen. Tävlingen är det största, första och mest utmanande hinderbaneloppet i Norden, enligt arrangörernas egen webbsida. Hindren i loppet är konstruerade i samarbete med det svenska elitförbandet Kustjägarna. 

Även i fjol tog sig JAS-planet en runda över Göteborg i samband med tävlingens startskott.

– Det är för att bidra till stämningen, sa Helena Stulen vid Försvarsmakten då.

https://www.facebook.com/f7satenas/photos/a.337390663017053/2183948798361221/?type=3&theater