Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dagisfröken stängde in pojkar i torkskåp

Torkskåpet. Enligt åtalet har förskolläraren stängt in tre småpojkar, eftersom de inte ville lyda henne.
Foto: Polisen

Tre små pojkar stängdes enligt vittnen in i torkskåpet på förskolan. 

Nu åtalas en dagisfröken för ofredande. 

- Det är klart att man blir arg. Det här har varit fel människa på fel arbetsplats, säger pappan till en av pojkarna.

Kvinnan, som arbetade på en förskola i Borås, misstänks för ofredande mot sammanlagt fyra barn, tre pojkar och en flicka.

 Pojkarna var omkring 1,5 och 2,5 år gamla när övergreppen ska ha ägt rum. En av pojkarna ska en gång ha blivit instängd i ett värdeskåp.

 Händelserna ska ha inträffat då barnen inte lydde kvinnans tillsägelser, bland annat om att sluta leka inne i torkskåpet.

 - Det här är sådant som inte får förekomma. Jag reagerade starkt när vi fick veta vad som hänt. Vi hade inte märkt något själva på våra barn, utan fick information från rektorn, säger en av pojkarnas pappa till GT.

"Glad och stark grabb"

 - Jag tror dock inte att barnen tagit skada av det här. Min son är en glad och stark grabb som tycker det är lika roligt varje dag att gå till dagis.

 En då knappt ettårig flicka tros också ha blivit utsatt för kvinnan som ska ha hållit för flickans mun och flera gånger hårt skakat barnvagnen hon satt i.

 Enligt åtalet ska kvinnan ha ofredat barn genom att "smätta med fingrarna i huvudet på dem" och dra dem i håret.

 - Jag har ännu inte hunnit ha några överläggningar med min klient, men kan säga att hon nekar till samtliga åtalspunkter, säger kvinnans försvarare, advokat Christer Svedberg.

 Händelserna ska ha inträffat under förra vintern och våren. Kvinnan stängdes av från sitt arbete men blev inte avskedad. Efter att kommunen och facket förhandlat enades man om att anklagelserna inte kunde be­visas. Men kvinnan får inte komma tillbaka till den aktuella förskolan.

Vittnesmål från personal

 Eftersom barnen är så små har det inte varit aktuellt med förhör med dem. Åtalet bygger på vittnesmål från annan personal.

 - Jag blev givetvis chockad när jag såg vad som hände, säger ett av vittnena till GT.