Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snart öppnar idrottshallarna för barn igen: ”Vi är glada”

Av de coronatester som görs i regionen är 20 procent positiva, berättade Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör, på regionens pressträff förra veckan.
Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Sedan den 19 december har alla motions- och idrottsanläggningar hållits stängda i Göteborg, för att minska smittspridningen.

Nu meddelar Göteborgs stad att kommunens inomhusanläggningar kommer öppnas igen, för ungdomar födda 2005 och senare.

– Vi är glada att återigen kunna öppna inomhusanläggningarna så att barn och unga kan återuppta sina fritidsaktiviteter, säger idrotts- och föreningsnämndens ordförande Magnus Berntsson (KD).

Den 19 december beslutade regeringen om skärpta rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19.

Det innebar bland annat att kommuner och regioner uppmanades att omedelbart stänga ner alla icke nödvändiga verksamheter, till exempel idrottsanläggningar och badhus.

Men på torsdagen kom nya besked. Regeringen meddelade då att idrotts- och fritidsaktiviteter för barn ungdomar födda 2005 eller senare ska kunna hålla öppet.

– För den som sett ett barn gå hemåt glad och svettig efter en träning, finns det inga tvivel om hur stor roll en meningsfull fritid kan spela för ett barn. Därför är det prioriterat för mig och regeringen att idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga, såväl utomhus som inomhus, håller öppet även när andra verksamheter stänger ner, sa Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, i ett pressmeddelande.

Detta gäller från och med den 27 januari

Beslutet gäller för de anläggningar som hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen och av Got Event, och innefattar sporthallar, gymnastiksalar, simhallar, ishallar och möteslokaler.

Ishallar, simhallar, gym och motionscentrum är inte öppna för allmänheten.

Det är föreningarna som bär ansvaret för att råd och rekommendationer kring covid-19 följs.

Göteborgs stad uppmanar dem att hålla kortare pass för att skapa mellanrum mellan träningarna, att passen hålls i mindre grupper och att hålla idrottsaktiviteterna utomhus då det är möjligt.


Källa: Göteborgs stad.

Öppnar igen den 27 januari

Idag fattade Göteborgs idrotts- och föreningsnämnd att därför öppna inomhusträningen igen för den åldersgruppen.

Anläggningarna kommer öppna från och med den 27 januari, något som ordförande Magnus Berntsson (KD) ser positivt på.

– Samtidigt är det oerhört viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de myndighetsråd som finns så att aktiviteterna genomförs på ett smittsäkert sätt, säger han i ett pressmeddelande från Göteborgs stad.

SE MER:

Löfven: ”Inte beslut som fattas lättvindigt”