Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då kommer värmen och solen tillbaka

Redan till helgen väntas det bli soligt.Foto: SARA PETTERSSON
Och nästa vecka ska våren vara tillbaka.Foto: MICHAELA HASANOVIC

Regn, snö och rusk – stora delar av Sverige dras med ostadigt väder de närmaste dagarna.

Men ge inte upp hoppet, redan till helgen ser det ut att bli riktigt soligt och nästa vecka är våren definitivt tillbaka.

– Nästa vecka finns det möjligt till temperaturer över 15 grader, säger Roar Inge Hansen, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Hur trött är du på snön?

Ett kraftigt oväder drog in över Sverige under måndagen och under de närmaste dagarna väntar snö, regn och snöblandat regn i flera delar av Sverige.

– I alla fall fram till lördag blir det kyligt i södra och västra Sverige. Det ser ungefär likadant ut i Svelaland och Norrland. Det blir temperaturer under tio grader, säger Roar Inge Hansen, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Men håll ut bara – snart ser det ut att bli bättre igen. Solen och värmen väntar. Värmen kommer från Tyskland.

Upp till 15 grader

– Det ser ut som att vi får en lite mildare luftmassa från Centraleuropa.

Det är i helgen – och i början av nästa vecka – som våren ser ut att göra entré igen.

– Temperaturen kommer ligga över tio grader från och med söndag och i början av nästa vecka.

Det är dock i mitten av nästa vecka som den riktiga värmen kommer när riktigt soliga dagar väntar. I Västsverige finns då chans till en temperatur på 15 grader.

– Högtrycket bygger sig upp. Då kan det bli över 15 grader. Men då snackar vi från onsdag, torsdag nästa vecka, säger Roar Inge Hansen.

Värme från Europa

Inge Hansen understryker dock att det blir stora temperaturskillnader beroende på om det är natt eller dag.

– Det är stora skillnader mellan natt- och dagstemperaturen. De kryper ner till 0-punkten på nattetid och stiger till 10-15 grader på dagen.

Det blir varmare också i Svealand och Norrland nästa vecka. Även om värmen kommer dit senare, när den redan passerat Syd- och Västsverige.

– Den kalla luffen blir liggande längre. På torsdag i nästa vecka kan det bli omkring 15 grader i Svealand. Den varmare luften tar lite tid för att komma till Norrland, där det blir mildare temperaturer, avslutar Roar Inge Hansen.

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.