Nästan ett halvår efter mordet i motionsområdet i Ulricehamn kallar polisen till presskonferens för att informera om vad man kommit fram till. Foto: HENRIK JANSSONNästan ett halvår efter mordet i motionsområdet i Ulricehamn kallar polisen till presskonferens för att informera om vad man kommit fram till. Foto: HENRIK JANSSON
Nästan ett halvår efter mordet i motionsområdet i Ulricehamn kallar polisen till presskonferens för att informera om vad man kommit fram till. Foto: HENRIK JANSSON
Den misstänkte gärningsmannen tog sitt liv efter att han topsats av polisen. Foto: HENRIK JANSSONDen misstänkte gärningsmannen tog sitt liv efter att han topsats av polisen. Foto: HENRIK JANSSON
Den misstänkte gärningsmannen tog sitt liv efter att han topsats av polisen. Foto: HENRIK JANSSON
Efter mordet har polisen bedrivit ett omfattande utredningsarbete. Foto: HENRIK JANSSONEfter mordet har polisen bedrivit ett omfattande utredningsarbete. Foto: HENRIK JANSSON
Efter mordet har polisen bedrivit ett omfattande utredningsarbete. Foto: HENRIK JANSSON

Då kommer svaren om mordet i motionsspåret

Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern hittades mördad i ett motionsspår i Ulricehamn.

På fredag kommer polisen presentera vad man kommit fram till i utredningen.

I ett pressmeddelande skriver de att de har fått "en närmare bild av händelseförloppet".

Den 24 oktober förra året hittades en kvinna mördad i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn – och i januari i år fick polisen träff på ett DNA-prov i mordutredningen. 

Den mordmisstänkte mannen tog sitt liv en kort tid efter att han lämnat DNA-provet. Han ska för den mördade kvinnan varit en helt okänd man i 20-årsåldern.

 

LÄS MER: Polisens nya svar om joggingmordet 

 

– Det vi håller på att jobba med nu, med tanke på profilen som finns, är varför det skett. Finns det något syfte bakom? Då har vi med oss gärningsmannaprofilgruppens profil, sa biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson i januari.

Utredningen kritiserad av GW 

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson har flera gånger kritiserat utredningen efter mordet på kvinnan. Han menar att den misstänkte kunnat gripas levande.

– Det är jag och Helena Ericsson som är spaningsledare som vet vilka fakta vi har och vilket material vi jobbat in. Det är GW:s uppgift att väcka debatt och det har han gjort. Men jag kan tycka att det är väldigt lätt att sitta på läktaren, svarade Göran Arvidsson på GW:s kritik. 

 

LÄS MER: Leif GW kritisk till masstopsning i Ulricehamnsmordet  

 

Samtidigt berömde Leif GW Persson utredarna för att man hittat en misstänkt. 

– På en punkt är det alldeles utmärkt: att man fick tag i han som har gjort det och att folk i Ulricehamn kan sluta oroa sig. Den här gången fick vi det till ett högt pris, sa Leif GW Persson i "Veckans brott".

En kvinna i 60-årsåldern hittades mördad i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i oktober i fjol.Foto: HENRIK JANSSON

Då kommer svaren

Polisutredningen av mordet har efter DNA-träffen fortsatt med en rad åtgärder.

Dessa har i sin tur gett en närmare bild av händelseförloppet, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Vid en pressträff på fredag den 13 april kommer polisen att informera om slutsatserna som framkommit i utredningsarbetet.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER