Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då kan de första 70- talisterna få vaccin

Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vaccinationerna i region Halland rullar på och i veckan öppnar bokningen för nya åldersgrupper.

Drygt 38 procent har nu fått sin första dos i regionen och på fredag kan de första 70-talisterna boka in sig för vaccinering.

Totalt har runt 150 000 doser vaccin getts i region Halland än så länge drygt 38 procent av invånarna har fått minst en dos. Det meddelade regionen under tisdagen.

Och det blir en och annan selfie på vaccinationsmottagningarna, berättar sjuksköterskan Erna Samuelsson som jobbar på vaccinationscentralen på Halmstad Arena.

– Man är nästan lite rörd när man sätter sig i sin stol och blir vaccinerad, säger Erna Samuelsson under regionens livesändning om vaccinationsläget.

Nu är regionen redo att ta sig an nya åldersgrupper. I nuläget kan personer födda 1966 eller tidigare boka in sig, men från och med onsdagen kan personer födda 1968 eller tidigare boka tid.

Och på fredag släpps tider även bokningen fri för dem som är födda 1970 och tidigare. 

Även personer över 18 år som ingår i någon riskgrupp kan boka tid för vaccination.

Uppmaningen: Dos 1 och 2 på samma ställe

Men det är viktigt att tänka på att man bör ta dos 1 och 2 på samma ställe. Där man har fått sin första dos finns det en plan för att även för dos 2, enligt Maria Lövgren, biträdande smittskyddsläkare i Halland.

– Om man är vaccinerad i en annan region så är det bättre att du tar dos två i samma region, säger hon.

Vaccinationer görs på flera olika platser i regionen, men störst kapacitet finns i Halmstad Arena, Gamla biblioteket i Falkenberg, Tingberghallen i Kungsbacka och Vårdcentralen Hylte.

Snart öppnar massvaccineringen i Scandinavium

Nu är det snart dags för massvaccinationen i Scandinavium. På onsdag, den 19 maj, kan göteborgarna få sin dos coronavaccin på ett smittsäkert, effektivt och tryggt vis inne i arenan.