Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då byts Nettobutikerna ut mot nya Coop-affärer

Netto kan finnas kvar i Göteborg ett tag till. Här, till exempel, på Mölndalsvägen. Foto: Robin Aron / GT-Expressen
Coop ersätter Netto. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Coop har köpt upp Netto och gör om alla butiker. 

Men det kan dröja innan det sker i Göteborg. 

Det var i maj förra året som Coop offentliggjorde att de köpt 163 Nettobutiker i Sverige. 

Sedan dess, Konkurrensverket godkände köpet i juni, har arbetet med att göra om Nettobutikerna till Coop pågått, och på flera håll i Västsverige har kedjan nu kommit i gång. Bland annat i Vara. 

Men det finns Nettobutiker som kan komma att finnas kvar längre än andra. Den danska butikskedjan har funnits i Sverige sedan början av 2000-talet och alla butiker byts inte ut på en gång. 

– Målet med köpet är att öka våra marknadsandelar, då vill man så klart ha kvar alla butikerna. Men sedan är det också så att ett butiksbestånd alltid förändras, vi stänger och öppnar butiker hela tiden. Därför är det svårt att lova något över tid, säger Tarik Belqaid, presstalesperson på Coop, till Göteborgs-Posten

Finns kvar till hösten – kanske

Till GP säger Belqaid att det finns strategiska skäl till att de inte går ut med sin tidsplan. Konkurrenterna ska inte kunna planera därefter, menar han. 

Ungefär en månad före omgörningen går de därför ut med informationen. Det är heller inte geografiskt bundet, om man ska tro Belqaid. 

– Vi gör ju om hela butikerna, så vi försöker jobba på ett sätt som är så effektivt som möjligt, säger han till GP. 

Hur länge Göteborgs Nettobutiker får vara kvar är alltså oklart – men hösten 2020 ska samtliga vara utbytta. Således kan det vara ytterligare ett tiotal månader kvar för Netto. 

2017 rapporterade GT att Coop Forum på Backaplan slutar sälja saltgurka på lösvikt – efter den märkliga upptäckten på övervakningskamerorna. Se inslaget här: