Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cyklist påkörd utanför Skara sommarland

En cyklist har förts till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en personbil utanför Skara sommarland. Skadeläget är oklart. 

– Vi vet inte i nuläget vad som var vållande till olyckan, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

 Larmet kom in klockan 11.09 på torsdagsförmiddagen. Olyckan ska ha skett precis vid infarten till den stora parkeringen på sommarlandet. 

– Det ska vara en person som är påkörd. Vi vet inget om skadeläget, men ingen är lastad i ambulans än, sa Malin Pettersson, teamledare på SOS Alarm strax efter händelsen.

Två ambulanser och räddningstjänst och polis befann sig på platsen. 

– Personen är transporterad med ambulans till sjukhus, säger Christian Velander, stabsbrandsmästare vid räddningstjänsten Mellersta Skaraborg senare.

–  Personen var vid medvetande när ambulansen lämnade platsen.

Polisen inleder utredning

Efter att personen avförts med ambulans åkte även polisen till akuten för att höra cyklisten.

– Det blir en utredning med tanke på att det är en personskada, vi vet inte i nuläget vad som var vållande till olyckan, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Strax innan klockan tolv lämnade räddningstjänsten platsen. 

Senast förra veckan skedde det en annan olycka i närheten av Skara sommarland, då vid campingen. En mc-förare fick föras till sjukhus efter att ha krockat med en bil. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!