Cyklist påkörd – svart BMW smet från platsen

Publicerad

En cyklist blev på söndagsförmiddagen påkörd av en bilist i Uddevalla.

Bilisten smet från platsen efter olyckan och cyklisten fick föras till sjukhus med smärtor i axeln. 

– Det ska vara en svart BMW. Den är utlarmad men vi har tyvärr inget registreringsnummer, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

En man i 40-årsåldern blev på söndagsförmiddagen påkörd av en bilist i Uddevalla. 

– Det är en person som har blivit påkörd av en passerande bil. Den här bilen har sedan stuckit från platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Enligt polisens uppgifter ska det vara en svart BMW som försvann från platsen efter olyckan. 

Cyklisten förd till sjukhus

– Den är utlarmad men vi har tyvärr inget registreringsnummer, säger Peter Adlersson 

Cyklisten fick föras till sjukhus efter olyckan med smärtor i axeln. 

– Mannen var vaken och talbar så det var nog ingen större fara, säger Peter Adlersson.

Polisen har skrivit en anmälan om smitning från olycka.

 

Texten uppdateras. 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.  

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER