Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Covid-utbrott på färja – svenskar isolerade

Stena Scandinavia. Bilden är från ett tidigare tillfälle.
Foto: ANDERS YLANDER

Stena Lines färja mellan Göteborg och Kiel har drabbats av ett coronautbrott, rapporterar SVT Väst. 

Sex svenska besättningsmän och två personer som jobbar med underhåll av färjan har smittats.

– Vi har varit väl förberedda för att ett sådant här utbrott skulle kunna inträffa och vi har rutiner för detta som vi följer, säger Carl Mårtensson, presschef Stena Line till SVT.

Det är Stena Lines färja Scandinavica som har coronasmitta ombord. Fartyget ligger för närvarande på torrvarv i Odense för underhåll, uppger SVT Väst.

De personer som insjuknat i covid-19, sex berättningsmän och två personer som arbetar med underhållet av färjan, är isolerade och mår bra enligt uppgift till SVT.

Sju personer hålls i karantän ombord på färjan och en person hann åka hem innan smittan konstaterades. Även den personen är isolerad.

Besättning har testats två gånger

– Vi har fullt fokus på vad som sker ombord. Även de personer som är friska och nära de besättningsmän som blivit smittade har skyddsutrustning och mår bra. Samtliga är testade två gånger, säger Carl Mårtensson, presschef vid Stena Line till SVT.

Arbetet med fartyget ska vara klart på fredag och då är planen att färjan ska gå igen mellan Göteborg och Kiel, skriver GP.

Se mer om covid-19: