Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Coronautbrottet kan stoppa kören Corona

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Göteborgskören Corona bildades år 1992. I vitblommig skjorta i mitten syns Lena Kindmark.
Foto: Privat
Det är i Varberg som körfestivalen ska hållas.
Foto: NORA LOREK

En stor körfestival kan ställas in med anledning av coronaviruset.

En av de drabbade körerna: Corona.

– Det finns de som undrar om vi ska byta namn nu, konstaterar körmedlemmen Lena Kindmark.

Det är, som Hallands Nyheter tidigare konstaterat, ett namn som sticker ut på deltagarlistan till Blanka Varberg Choir Festival som ska arrangeras i just Varberg i mitten av maj:

Göteborgskören Corona.

– Det är en blandad kör som startade -92. Det var ett gäng chalmerister som hade sjungit i diverse sångkörer och de ville fortsätta när de slutade på Chalmers. Vad namnet kommer ifrån vet jag inte, men den har hetat Corona sedan dess, säger Lena Kindmark.

Hon har själv varit med i kören i tolv år, men sällan har hon och de andra omkring 15 medlemmarna fått så många olika tillrop som nu.

Körfestivalen kan ställas in

Att det globala viruset har samma namn som hennes kör var dock inget som Lena Kindmark reagerade över i början.

– Jag tänkte inte så mycket på det, utan det var mer andra som gjorde en uppmärksam på det. Vi är så vana att heta Corona, så man tänker inte riktigt i de banorna. Det är ingen jättekul koppling direkt, men det bli nästan lite komiskt. Det har varit några som skämtar och det finns de som undrar om vi ska byta namn nu, säger Lena Kindmark.

Det är dock inget som verkar aktuellt. Något som däremot kan bli ett faktum är att körfestivalen i Varberg som Corona skulle medverka i ställs in.

Hallands Nyheter skriver att beslutet om man ska genomföra festivalen eller skjuta fram den ett år fattas 20 april.

– Vi har haft mycket energi under planeringen och är inne i slutspurten, så vi vill inte montera ner allt direkt. Vi kör vidare med två spår, så ett gäng jobbar på som om ingenting har hänt för att det ska bli en riktigt bra festival och ett annat gäng tittar på konsekvenserna om festivalen måste flyttas fram, säger festivalstyrelsens ordförande Svante Gordh till HN.

TV: Läkemedel mot corona kan redan finnas

Läkemedel mot corona kan redan finnas