Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronasmittan minskar i Västra Götaland

T-celler kan ge skydd mot covid-19 – i över 70 år
Förra veckan rapporterades det in 5 316 nya fall av covid-19 i Västra Götaland,
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT NYHETSBYRÅN

Under förra veckan rapporterades det in 5 316 nya fall av covid-19 i Västra Götaland, det är en minskning med tre procent jämfört med vecka 16.

Antalet personer som behöver sjukhusvård för sjukdomen minskar också och den totala siffran är den lägsta sedan början på mars. 

Under den här veckan väntas 74 360 doser av covidvaccin komma till Västra Götalandsregionen, det är den högsta siffran hittills. 

De flesta doserna ska till vårdcentraler, men 10 800 doser går till sjukhusen för vaccinering personer i riskgrupp i fas 3. 

Samtidigt som regionen får allt mer doser av vaccin minskar också smittan i regionen, under vecka 17 var det tre procent färre fall än under vecka 16.

Därmed minskar smittan för andra veckan i rad. 

På tisdagen vårdas totalt 284 patienter på något av regionens sjukhus, det är den lägsta siffran sedan början på mars då det var 279 patienter. 

Antalet personer som just nu behöver intensivvård är 65, det är på ungefär samma nivå som de senaste veckorna.  

De skärpta restriktionerna som finns i Västra Götaland ligger kvar till tidigast den 16 maj.