Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronadrabbade mannens arbetsplats har nu stängts

Den man som först konstaterades ha coronaviruset i Göteborg arbetade i tre dagar på sitt jobb innan han blev sjuk. Mannen vårdas nu på Sahlgrenska.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Närhälsan i Landvetter fick ett misstänkt fall av coronasmitta tidigare i veckan. Det rör inte samme man vars arbetsplats nu stängts.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Tältet utanför Östra där man kan testa sig för Corona.
Foto: Elin Kardell

Den man som först konstaterades ha Coronaviset i Göteborg arbetade i tre dagar på sin arbetsplats innan han blev sjuk.

Nu har mannens arbetsplats i Mölndal stängts, uppger SVT Nyheter Väst. 

På onsdagen konstaterades det att en man i Göteborg hade drabbats av Coronaviruset efter en resa till Italien. Det var det första konstaterade fallet i Västra Götaland.

Han hann vara på sin arbetsplats innan han blev sjuk. 

– Det här är en säkerhetsåtgärd. Mannen har varit på kontoret efter sin resa där han blev smittad och så vitt jag vet har ingen mer drabbats på kontoret, säger  hr-chefen på företaget till SVT Nyheter Väst.

Hr-chefen uppger vidare att mannen inte varit sjuk på själva arbetsplatsen.

– Den information jag fått är att han inte uppvisade han några symtom när han var på arbetsplatsen. Rekommendationerna vi ändå har fått är att arbetsplatsen som är ett kontor hålls stängd tills den 8 mars. De 40 medarbetare som nu är hemma får jobba hemifrån i stället, säger personen till SVT.

Första bekräftade fallet

Mannen i 30-årsåldern bekräftades alltså i onsdags vara smittad av coronaviruset. 

Den kvällen höll Sahlgrenska universitetssjukhuset en pressträff angående det bekräftade coronafallet.

Mannen uppges ha blivit smittad när han var i norra Italien och landade i Sverige för ungefär en vecka sedan. Enligt ett pressmeddelande från Sahlgrenska insjuknade han tre dagar innan man gick ut med informationen. Han sökte först vård via 1177 som därefter slussade honom till sjukvården där han testads enligt rutin. Provsvaren visade positivt för coronaviruset. 

Mannen vårdas på infektionskliniken på Östra sjukhuset och ska efter omständigheterna må bra.

Totalt har fyra personer från Västra Götaland, två män och två kvinnor i 30-årsåldern, smittats av coronaviruset.

GT söker hr-chefen på det aktuella företaget.

Provtagningstält sätts upp vid Östra sjukhuset

På fredagen sattes provtagningstält upp vid Östra sjukhuset. Anledningen till provtagningstältet är att öka kapaciteten för hur många som kan lämna prover.

Tältet är till för personer som har symtom från Coronaviruset. För att få lämna prov ska man först få en remiss från 1177.

I ett pressmeddelande skriver Sahlgrenska:

”Anledningen till att öka kapaciteten genom att sätta upp provtagningstält är att många behöver lämna prover de närmaste dagarna.”, går det bland annat att läsa i pressmeddelandet.

Tältet utanför Östra sjukhuset.
Foto: Elin Kardell