Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Corona hotar Got event – riskerar gå i konkurs

Magdalena Andersson kommenterar coronakrisen.
Lotta Nibell är vd för Got event i Göteborg.Foto: ADAM IHSE / TT

Kommunstyrelsen försöker hindra Got event ifrån att gå i konkurs, rapporterar GP.

Därför kallar man till ett extrainsatt krismöte för att handskas med coronautbrottets effekter.

– Har vi inga evenemang har vi inte heller några intäkter. Och det svåra är att förutse hur långt scenario vi ska räkna med, säger Lotta Nibell, vd Got event, till GP.

Till höger och vänster drabbas många av coronautbrottets effekt i såväl ekonomin som i hälsa. 

På Scandinavium har alla evenemang i närtid ställts in, ishockeysäsongen är avslutad och man kan fortfarande inte bestämma ett datum för när fotbollssäsongen ska dra i gång.

Det är några anledningar till att kommunstyrelsen kallas till krismöte under nästa vecka för att försöka rädda det kommunala bolaget Got event. Dock hoppas man att sommarens storkonserter med bland annat Håkan Hellström, Iron Maiden och Rammstein ska genomföras som planerat.

– Vi har en löpande dialog med arrangörerna och i nuläget är ingenting avbokat. Det är viktigt att säga, säger Lotta Nibell, vd Got event, till GP.

Sommarens konserter är i nuläget inte avbokade. Bland annat Håkan Hellström ska uppträda fyra gånger på Ullevi.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Krismöte

Men utan inkomst är det svårt att driva ett vinstdrivande företag.

– Har vi inga evenemang har vi inte heller några intäkter. Och det svåra är att förutse hur långt scenario vi ska räkna med, säger Lotta Nibell till GP.

Det extrainsatta mötet ska utreda vad det finns för lösningar på den krissituation som råder.

– Vad det handlar om är att säkerställa så att bolagen kan få tillgång till kapital, om det skulle behövas. Om vi utställer en garanti behöver vi inte gå via fullmäktige om det skulle bli aktuellt. På så sätt skulle vi kunna hantera det snabbare, säger Axel Josefson (M), ordförande för kommunstyrelsen, till GP.

Fler frågor diskuteras

Andra frågor kommer också diskuteras på mötet. 

Bland annat hur man hanterar omsorgstagare som inte släpper in hemtjänst i dörren. Det vill säga när hemtjänstpersonal kommer för ett besök. Om omsorgstagaren nekar besöket får inte hemtjänstpersonalen någon ersättning – vilket har blivit betydligt vanligare under den senaste tiden.

 

LÄS MER: Hit vänder du dig med dina frågor om corona

 

LÄS MER: 5 experter svarar: Då kan coronakaoset vara över 

 

LÄS MER: Ställa in resor på grund av corona – så funkar det 

Familjeföretaget om hur retail påverkas av krisen.