Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coop slutar sälja saltgurka efter upptäckt på övervakningskamera

Christer Lindblad är stormarknadschef på Coop Forum på Backaplan i Göteborg. Foto: Facebook
Efter flera överträdelser från kunderna väljer Coop på Backaplan att sluta sälja saltgurka på lösvikt. Foto: Twitter/@AblinAc

Coop Forum på Backaplan i Göteborg slutar sälja saltgurka på lösvikt.

Detta efter upprepade överträdelser från kunderna.

– Jag har jobbat med det här yrket i 40 år och aldrig sett detta tidigare, säger Christer Lindblad, butikens stormarknadschef. 

Sedan flera år tillbaka har Coop Forum på Backaplan i Göteborg, liksom flera andra Coop-butiker runtom i Sverige, sålt saltgurka från Västerås på lösvikt. 

Men för en liten tid sen upptäckte personalen att kunderna börjat missbruka byttan med saltgurka. 

 

LÄS OCKSÅ: "Bedragare följer efter äldre från mataffären" 

 

 

Coop slutar sälja saltgurka: "Oerhört äckligt"

Kunderna hade använt sig av den intilliggande tången för att få upp gurkor, tagit en tugga och därefter lagt tillbaka den resterande halvan. 

– Det är ju oerhört äckligt måste jag säga. Av hygieniska skäl så tog vi bort gurkorna och satte upp en skylt. Det var lite för att uppmärksamma kunderna på att det inte är okej att äta ur lösviktsvaror, säger Christer Lindblad. 

Nu har butiken valt att sluta sälja saltgurka på lösvikt helt och hållet. På den uppsatta lappen, som täcker byttan, meddelar personalen sitt beslut. 

"Eftersom vi har kunder som äter ur hinken för att sedan slänga tillbaka halvätna gurkor så kan vi inte längre ha gurkor här", står det på lappen.


LÄS OCKSÅ:  Efter äggkastningen: Nu inför Ica 18-årsgräns

 

Coops meddelande till sina kunder fick spridning på Twitter.Foto: Twitter/@AblinAc

"Skäms över att vara människa"

I botten av lappen har en person kommenterat: "Ibland skäms man över att vara människa". 

Personalen har inte lyckats ta någon kund på bar gärning även om man kunnat se på övervakningskameror vad som skett. 

– Om det är illvilja vet jag inte, men det är oerhört ovanligt. Vi har ett kamerasystem men vi har inte lyckats identifiera någon som har gjort det. Vi har bara sett att gurkorna har varit bitna i, säger Christer Lindblad.