En hundägare blev skrämd av en clown i Aneby. Hunden gick då till attack och bet clownen i handen. Foto: Kopitin Georgiy / Kopitin GeorgiyEn hundägare blev skrämd av en clown i Aneby. Hunden gick då till attack och bet clownen i handen. Foto: Kopitin Georgiy / Kopitin Georgiy
En hundägare blev skrämd av en clown i Aneby. Hunden gick då till attack och bet clownen i handen. Foto: Kopitin Georgiy / Kopitin Georgiy
Nu går polisen ut med signalement för att få tag i den maskerade mannen. Foto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅNNu går polisen ut med signalement för att få tag i den maskerade mannen. Foto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Nu går polisen ut med signalement för att få tag i den maskerade mannen. Foto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Clown skrämde man – hund gick till attack

Publicerad

En hundägare blev skrämd av en clown i Aneby.

Hunden gick då till attack och bet clownen i handen.

Nu går polisen ut med signalement för att få tag i den maskerade mannen.

– Vi tar gärna emot tips från allmänheten, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman.

Ytterligare en clownattack har skett i Västsverige.

Under onsdagsförmiddagen vid 10-tiden promenerade en hundägare i Aneby. I en skogsdunge bakom en bensinstation ska en maskerad person ha hoppat fram och skrämt både ägaren och hunden, som Jönköpings-Posten tidigare berättat om.

– Då reagerar hunden instinktivt och biter den här clownen i handen, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Jönköping.

Den maskerade mannen skrek till och sprang ifrån platsen.

Polisen har letat efter mannen under förmiddagen men utan resultat.

– Vi misstänker honom för ofredande i första hand. En anmälan har upprättats. Sen kan det även komma att handla om olaga hot, säger Thomas Agnevik.

"Tar gärna emot tips"

Även om det i vanliga fall ligger på hundägarens ansvar att hunden inte attackerar människor menar Thomas Agnevik att det i detta fall handlar om nödvärn.

 

LÄS MER: Clowner attackerade kvinna med rullator

 

– Den bilden jag har fått så handlar det mer eller mindre om ett självförsvar. Vi hade naturligtvis behöva prata med personen som blev biten. Han kommer nog inte söka upp oss gissar jag på, säger Thomas Agnevik.

– Jag vet inte vilken typ av hund det var, men uppenbarligen inte allt för liten då det blev så bra effekt.

Polisen har nu gått ut med ett signalement på den misstänkte för att kunna få tag i honom.

– Det är en man i clownmask, jeans, stor svart jacka och vita gymnastikskor, Han ska vara mellan 170-180 centimeter. Vi tar gärna emot tips om någon vet någonting om den här händelsen. säger Thomas Agnevik.

Vet du något om händelsen? Kontakta polisen på 114 14.

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER