Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Claes närgångna möte med älgtjuren

Claes Elvén skulle fota en älgtjur när den blev lite väl sällskaplig. Foto: Privat
”Så nära att jag kunde klappa den på mulen”, säger Claes om mötet med älgen. Foto: Privat

Hobbyfotografen Claes Elvén fotade en ung älgtjur i närheten av hemmet i Arvika.

Då blev älgen väl närgången och rusade mot Claes.

– Jag hann aldrig bli rädd, det gick så fort allting. Det var efteråt som jag tänkte på hur det kunde ha gått, säger han.

Claes Elvén fotar ofta och gärna på fritiden, allra helst djur. Så även i måndags kväll, han skulle fotografera en älg i närheten av hemmet, vilket P4 Värmland först skrev om.

– Älgen stod i ett skogsområde bredvid sjukhusparkeringen, så jag ställde mig på parkeringen och fotade ner mot skogen, berättar han.

Efter ett tags fotograferande började älgen vandra upp mot Claes, till slut var den så nära att han inte kunde fota med systemkameran längre.

– Då fick jag backa och ta skydd bakom en bil. Vi stod på var sin sida av bilen, så nära att jag hade kunnat klappa den på mulen. Sen gick han ett halvt varv runt bilen och gjorde en rusning mot mig så att jag fick slänga mig bort för att ta skydd.

”Det gick så fort”

Sedan stod de på var sin sida av bilen igen, tills älgen tröttnade och vandrade tillbaka in i skogen. Claes klarade sig undan oskadd, men lite skärrad.

– Jag hann aldrig bli rädd, det gick så fort allting. Det var bara efteråt som jag tänkte på hur det kunde ha gått. Det är ju vilda djur, det ska man ha respekt för, säger han.

Han själv är van vid både djur och natur och är ofta ute i skogen både för att fotografera och jaga. Han säger att han aldrig skulle ställt sig så nära älgen om inte bilarna funnits där som skydd.

– Han var inte aggressiv till att börja med. Normalt sett kan man se när de lägger öronen bakåt, men det gjorde han aldrig. Det var bara just under rusningen som det tände till.

Men slutet gott allting gott och Claes fick inte bara ett gäng bra bilder med sig hem – utan även en film på den sällskapliga älgen.

– Det slutade ju bra i alla fall, men närmare än så vill jag inte komma, säger han. 

 

LÄS ÄVEN: Otroliga badsällskapet – Karolina badade med älg

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!