Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cissi Wallin lägger ner – efter 64 000 tweets

Cicci Wallins sista tweets.

Efter nästan 64 000 tweets lägger nu Sveriges kanske flitigaste twittrare av.

– Jag har tröttnat på hur mentaliteten har blivit. Just nu överskuggas det av den interna, elitistiska och raljanta tonen, säger Cissi Wallin som menar att hon sjäv bidragit till detta.

På lördagen meddelade Cissi Wallin: "lämnar twitter nu. Ni hittar mig hädanefter på FB och Insta. Kommer bli så JÄVLA skönt."

– Det nådde någon slags kulmen. Man kan ha skrivit att man har använt en tops och då blir någon kränkt. Det är på den nivån och man orkar inte. Människor som känner mig, lyssnar på mitt radioprogram eller tittar på mig i tv, vet att jag inte är en rasistisk, homofobisk, sexistisk person. Jag har ganska vettiga värderingar men om man drar ett ganska oskyldigt, ironiserande skämt så blir det en hatstorm, säger hon.

– Det är inte att jag känner mig näthatad. Jag vill gärna ha nyanserade debatter och det får gärna vara hetsigt men Twitter är en enda stor fest i misstolkningar, övertolkningar och människor som sitter och mästrar med varandra om vad man ska säga och inte säga.

Cissi Wallin började twittra år 2009. Sedan starten har hon skickat ut nästan 64 000 tweets och i dag har hon drygt 18 000 följare.

– Ju fler följare man får desto flera och fler idioter drar man på sig. Men majoriteten av de som jag har som följare är jättebra.

"Gör vad som helst för följare"

Twitter blir ett beroende för många, menar Cissi Wallin.

– Människor sitter och gör vad som helst för att få följare och retweets. Alla spottar ut sig åsikter om allt. Allt ska problematiseras. Jag har bidragit till det och det skäms jag över. Jag håller med Kristian Gidlund som säger "Sverige är ett land i stort behov av terapi" - det finns så mycket passiv aggressivitet som riktas åt fel håll.

Beskedet om att hon ska sluta twittra har tagits emot på olika sätt. En del har förstått varför hon gör det och andra tycker att det är skönt.

– Man skulle aldrig säga det till någon irl men där säger folk "vad skönt att bli av med dig". Jag hoppas att folk får en tankeställare och tror att många, oberoende av mig kommer att ta en paus.

"Har tagit bort appen"

Hur kommer du att kunna hålla dig undan?

– Jag har tagit bort appen, men jag har bra disciplin när jag väl har bestämt mig för något. Jag får fylla mitt liv med andra saker. Men gud vad mycket tid jag kommer att få, jag får kanske börja dreja. Men jag finns fortfarande på andra sociala medier som känns skönare att hänga på.

Cissi Wallins twitterkonto kommer att finnas kvar och hon lämnar en öppning för en comeback.

– Jag hoppas att jag kommer tillbaka om några månader.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!