Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christoffer, 35, blev rånad – och nerkastad för trappa

Kring midnatt i lördags kväll var Christoffer Hedin på väg hem i Göteborg. Han blev brutalt överfallen. Foto: Privat
Rånarna höll fast honom, rånade honom, slog honom i ansiktet och kastade ner honom för en ståltrappa. Foto: Privat

Christoffer Hedin, 35, berättar att han blev fasthållen, rånad, slagen i ansiktet och nerkastad för en ståltrappa.

– Jag är tacksam att jag inte är värre skadad. Det känns som en enorm chock och förnedring, säger Christoffer, som klarade sig med hjärnskakning och sårskador.

Händelsen är polisanmäld. 

Kring midnatt i lördags kväll var Christoffer Hedin, som bor i centrala Göteborg, på väg hem. Han hade haft en heldag med vänner, kört gocart och varit ute och ätit på kvällen.

Vid ståltrappan upp till Arsenalsgatan, en väg han passerar flera gånger i veckan, berättar Christoffer att han såg ett stort antal personer.

– En ung kille i 20-25-årsåldern kom fram och frågade vart jag skulle. Han tjafsade och jag sa ”sluta, jag ska hem”, säger Christoffer Hedin.

Han började gå uppför den långa trappan och när han kommit en bit ska en person ha kommit emot honom uppifrån.

– Jag kände hur två personer höll fast mig stenhårt och tog tag i vänsterarmen där jag hade min klocka. De tog klockan och jag fick ett slag i ansiktet. Sedan blev jag nerkastad baklänges ner för ståltrappan, berättar Christoffer.

LÄS MER: Vägpirat gripen – efter brutalt överfall på E45 

Christoffer Hedin beskriver känslan av chock och förnedring och säger att han känner sig mycket påverkad av händelsen. Foto: Privat

”Blod överallt”

Christoffer tror att han tuppade av, och när han vaknade till igen var det ”blod överallt”. 

– Jag hamnade utanför Willys och ringde polisen. Två medmänniskor stannade till och höll mig sällskap tills polisen kom. Polisen körde mig till sjukhus där jag fick sy ihop örat med sex stygn. Jag hade även fått hjärnskakning, säger han, och konstaterar att han är tacksam över att han inte blev värre skadad.

– Det hade kunnat gå riktigt illa. Det är fruktansvärt att de slog mig, men man puttar inte ner en människa för en ståltrappa. Det är ofattbart att man vill göra medmänniskor så illa, helt oprovocerat. Det är något jag har svårt att släppa.

Christoffer Hedin beskriver känslan av chock och förnedring och säger att han känner sig mycket påverkad av händelsen. Han har fått stanna hemma från jobbet under veckan för att återhämta sig.

– Jag har fått jättebra hjälp av polisen. De har verkligen varit underbara. Både medmänskliga och professionella. De har varit hemma hos mig och verkligen aktivt arbetat med mitt fall, säger han.

Ståltrappan som leder upp till Arsenalsgatan vid Kungshöjd. Foto: Privat

Vill varna andra

Christoffer vill uppmana alla att ta taxi hem till dörren på helgkvällar för att slippa råka ut för något liknande. 

– Kan jag med min varning hjälpa andra så känns det bra. Sedan är det här en tragisk misshandel. Jag tror de allra flesta människor är snälla och goda, men det finns alltid några få som är kriminella. Det gäller inom alla grupper, säger han.

Patrik Eriksson är förundersökningsledare vid Citypolisen i Göteborg. Han säger att det sätt som gärningsmännen gått till väga på inte är helt ovanligt. Och det finns misstankar att personer som gör detta vet vad de är ute efter.

– Vi har inte sett någon ökning av de fallen den senaste tiden. Men vi har haft ett antal halskedjeryckningar under våren och början på sommaren. Det är oklart i dagsläget om det är den kategorin personer som han varit utsatt för, säger Eriksson.

 

LÄS MER: Inga, 87, överfölls av rånare på vägen hem 

 

Polisen: ”Kunnat sluta illa”

Patrik Eriksson fortsätter: 

– Det är ett fruktansvärt sätt att göra det på. Vi har haft flera äldre kvinnor som ramlat i marken och skadat sig i samband med att de blivit av med sina halskedjor. Här hade det kunnat sluta illa eftersom det hände i en trappa.

Polisen har haft flera samtal med Christoffer Hedin och kartlagt den väg han har gått för att se om det finns kameraövervakning.

Enligt polisen finns ännu inte någon misstänkt i ärendet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!