Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christofer Ahlqvist ny chefredaktör på GP

Foto: Björn Larsson Rosvall

GP:s tidigare nyhetschef Christofer Ahlqvist har utsetts till chefredaktör på tidningen.

Han har sedan vd-skiftet på Stampen Local Media varit tillförordnad chefredaktör.

– Det här är en väldigt inspirerande utmaning som jag tar mig an med stolthet, glädje och ödmjukhet, säger Christofer Ahlqvist i ett pressmeddelande.

På tisdagen tillkännager Stampen att det är Christofer Ahlqvist som blir Göteborgs-Postens nya chefredaktör. 

När dåvarande chefredaktören Cecilia Krönlein i samband med vd-bytet på Stampen berättade att hon skulle avgå från posten utsågs Christofer Ahlqvist till tillförordnad chefredaktör. Han kom då från uppdraget som nyhetschef på GP.

- Vi är glada och stolta över att ha hittat GP:s nya chefredaktör internt, det är en styrka. När vi jämförde Christofer med andra kandidater insåg vi snabbt att han är den bästa och mest lämpade för uppdraget att vidareutveckla det redaktionella arbetet på tidningen, säger Martin Alsander, koncernchef på Stampen och styrelseordförande i Stampen Local Media i ett pressmeddelande på tisdagen.

Han säger vidare att Christofer Ahlqvist har ett starkt förtroende internt och att han "är som klippt och skuren för rollen".

– Han är duktig på utgivarfrågor och kan både nya kanaler och print samtidigt som han har nyhetsnäsa och kan journalistiken från grunden, konstaterar Alsander.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!