Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christinas katt tros ha blivit ihjälskjuten

Christina Björck, 71, hittade misstänkta skotthål i sin döda katt.Foto: Privat
Katten Suzi brukade springa ut och in från huset, säger Christina.Foto: Privat

När 71-åriga Christina Björcks katt slutade komma in blev hon genast orolig.

Efter ett par dagars intensivt letande hittades katten Suzi död – med tre misstänkta skotthål från ett luftvapen.

– Det kändes helt fruktansvärt. Det är ett lugnt område och inget liknande har hänt förut, säger Christina. 

Den 18 juli gick katten Suzi ut men kom inte in igen.

Något som matte Christina Björck, 71, från Lerum, genast oroades över.

– Suzi sprang ut och in hemma men höll sig nästan alltid på tomten eller vid ett litet skogsparti. Hon brukade sitta och spana och leta möss men kom alltid in när jag kallade på henne. Men i lördags så gjorde hon inte det, säger hon. 

De följande dagarna letade Christina flitigt efter sin älskade katt och fick även hjälp av flera grannar och vänner.

– Tre dagar senare hittade vi henne i ett dike. Det kändes fruktansvärt. Det är ett lugnt område och inget liknande har hänt förut. Jag trodde först att hon kanske gått hem till någon annan i kvarteret eller att någon tagit henne. Men i stället var hon död.

Katten Suzi brukade springa ut och in från huset, säger Christina.Foto: Privat

”Jag tror någon skjutit henne”

När Christina tagit hem Suzi började hon titta i hennes päls. Till sin förvåning hittade hon tre hål i hennes kropp, från vad hon tror kommer från ett luftvapen.

– Jag tog henne till veterinären som också hittade hålen och även röntgade henne. Man kunde inte hitta några kulor i henne men jag tror att någon skjutit henne, säger Christina.

Veterinären skriver så här i sitt utlåtande, som GT tagit del av:

”Vid undersökning post mortem i dag hittade jag två hål på vänster sida av kroppen som liknar skottskada. Ingen ammunition i kroppen ses på röntgen. På höger sidan av kroppen hittades ett hål till som kan vara ett utgångshål som förstärker misstanke att Suzi blivit skjuten.”

Ärendet nedlagt

Christina gick till polisen och anmälde händelsen, men ärendet har lagts ner i brist på uppslag att gå vidare med, berättar David Hallberg, förundersökningsledare.

– Vi har avslutat ärendet av anledningen att vi inte har något uppslag att jobba på. Vi har en död katt som hittats av ägaren, de har varit hos veterinären och röntgat och det finns inga kulor i katten utan det finns två hål på ena sidan och ett litet hål på andra sidan. De spekulerar att katten skjutits av ett luftvapen, men det finns ingen projektil, så det är spekulation och man kan inte säga säkert att katten blivit skjuten. Det kan inte veterinären heller, säger han.