Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christiansson är en av de tolv som får gå

Härrydapolitikern och Sverigedemokraten Willy Christiansson utesluts.
Foto: Tommy Holl

HÄRRYDA. GT kan avslöja att kommunpolitikern Willy Christiansson, 67, från Härryda är en av dem som uteslutits ur Sverigedemokraterna.

Det var han som i somras i en intervju menade att homosexuella ägnade sig åt "avloppssex".

Willy Christiansson var fram till i höstas ordförande för SD i Härryda kommun och satt i fullmäktige. Han avgick då av hälsoskäl men stannade kvar i partiet.

Enligt initierade källor är han en av de förtroendevalda som fått sparken från SD.

Nekar till uteslutning

När GT når Christiansson på telefon hemma i Landvetter förnekar han att han blivit utesluten.

– Det har jag inte hört, bye bye, säger han och lägger på luren.

Det var i somras under Pridefestivalen som hans uppmärksammade intervju i Expo orsakade stort rabalder och irritation i SD-toppen.

Kritiserade läroplanen

Willy Christensson hade försvarat en skolelev i kommunen som fått underkänt i biologi efter att ha hävdat att homosexualitet inte är naturligt.

Att läraren hänvisade till läroplanen kritiserades av SD-ledamoten.

– Jag protesterar mot att man upprättar en läroplan som säger att det inte är onaturligt med homosexualitet, menade han.

I intervjun i Expo sa Christiansson bland annat:

– Om det börjar på detta viset att man lär ut till fjortonåringar att det inte är onaturligt att vara homosexuell vart kommer detta sluta? Det blir en degenerering av befolkningen.