Härrydapolitikern och Sverigedemokraten Willy Christiansson utesluts. Foto: Tommy Holl
Härrydapolitikern och Sverigedemokraten Willy Christiansson utesluts. Foto: Tommy Holl

Christiansson är en av de tolv som får gå

Publicerad

HÄRRYDA. GT kan avslöja att kommunpolitikern Willy Christiansson, 67, från Härryda är en av dem som uteslutits ur Sverigedemokraterna.

Det var han som i somras i en intervju menade att homosexuella ägnade sig åt "avloppssex".

Willy Christiansson var fram till i höstas ordförande för SD i Härryda kommun och satt i fullmäktige. Han avgick då av hälsoskäl men stannade kvar i partiet.

Enligt initierade källor är han en av de förtroendevalda som fått sparken från SD.

Nekar till uteslutning

När GT når Christiansson på telefon hemma i Landvetter förnekar han att han blivit utesluten.

– Det har jag inte hört, bye bye, säger han och lägger på luren.

Det var i somras under Pridefestivalen som hans uppmärksammade intervju i Expo orsakade stort rabalder och irritation i SD-toppen.

Kritiserade läroplanen

Willy Christensson hade försvarat en skolelev i kommunen som fått underkänt i biologi efter att ha hävdat att homosexualitet inte är naturligt.

Att läraren hänvisade till läroplanen kritiserades av SD-ledamoten.

– Jag protesterar mot att man upprättar en läroplan som säger att det inte är onaturligt med homosexualitet, menade han.

I intervjun i Expo sa Christiansson bland annat:

– Om det börjar på detta viset att man lär ut till fjortonåringar att det inte är onaturligt att vara homosexuell vart kommer detta sluta? Det blir en degenerering av befolkningen.

Jimmy Fredriksson
Jimmy Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER