Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christians pappalycka efter Kevin-fallet: ”Är gladare”

Drygt ett år efter frikännandet i Kevin-fallet ser Christian Karlsson ljust på framtiden.

I april blev han pappa till lille Maximilian.

– Jag ser på livet på ett annat sätt nu sedan han föddes. Alla oroliga tankar som spökade finns inte kvar längre, säger Christian Karlsson som i juli gifter sig med sambon Rebecka.

Den 17 april i år blev Christian Karlsson blev pappa till Maximilian som föddes på Centralsjukhuset i Karlstad. Foto: Privat
Christian Karlsson i SVT:s dokumentär ”Fallet Kevin” som sändes i maj 2017. Där trädde familjen fram första gången och talade ut om det som hänt. Dokumentären ifrågasatte starkt om det verkligen var Christian och hans bror Robin som låg bakom Kevins död. I mars 2018 friades bröderna från alla anklagelser. Foto: SVT/DOKUMENT INIFRÅN
Christian Karlsson säger att livet har vänt sedan han blev pappa i april. Orostankarna och sömnsvårigheterna är borta. Foto: ADAM IHSE/TT

Christian Karlsson och hans bror Robin Dahlén friades i mars 2018 från alla misstankar, efter att i 20 år ha varit utpekade som skyldiga till fyraårige Kevins död i Arvika 1998.

Det var en stor lättnad för bröderna som sedan de var sju och fem år gamla haft stämpeln att det var de som orsakat sin lekkamrats död. 

I alla år fick de leva med hemligheten och tvingades att ständigt vara på sin vakt för att inte avslöja att de var pojkarna i Kevin-fallet.

Efter att de trätt fram i SVT:s dokumentär som ifrågasatte om det var pojkarna som var skyldiga, och även efter frikännandet, har Christian Karlsson fortsatt att brottas med sömnsvårigheter och ångest.

Han har tidigare berättat hur han vaknat flera gånger på nätterna, hur han drömt mardrömmar och inte kunnat få ihop sin vardag. Sedan 2017 har han varit heltidssjukskriven från och till. 

Sonen föddes i april

– Alla de här 20 åren kom i kapp mig. Men nu har det vänt som tur är, säger han.

Christian berättar att livet har förändrats på ett fantastiskt sätt.

Den 17 april blev Christian och hans sambo Rebecka Karlsson föräldrar till en pojke, Maximilian.

Christian Karlsson och sambon Rebecka Karlsson blev föräldrar till Maximilian i april - och i juli är det dags för bröllop. Foto: Privat

– Sedan han föddes känns allt så mycket bättre. Jag mår bättre överlag, är gladare inför livet. Det är enklare att sova och de här negativa tankarna som spökade när jag skulle gå och lägga mig finns inte kvar, säger Christian och fortsätter:

- Nu vill man leva, och skaffa ett bra liv för honom. Jag ser livet på ett helt annat sätt. 

Att bli pappa har hittills känts lättare än hur han trodde det skulle vara den första tiden.

”Är så underbar”

– Maximilian är så underbar. Det är inget gnäll alls. Han är nöjd bara han får mat och ren blöja. Det bästa är att ligga och mysa med honom på morgnarna när han är nyvaken och glad, ler och ”pratar”, säger Christian.

Det nya livet utan så mycket oro har också inneburit att Christian har kunnat gå tillbaka till jobbet som grävmaskinsmekaniker.

– Än så länge är jag sjukskriven på halvtid men mitt mål är att arbeta hundra procent efter årsskiftet. 

– Maximilian har redan varit med på sin första bilträff i Karlstad. Han hade hörselkåpor på sig, tittade på bilar och var allmän nöjd, berättar den nyblivne pappan Christian Karlsson. Foto: Privat

Den 20 juli ska Christian och Rebecka gifta sig. De har bjudit drygt 80 gäster till bröllopsfesten.

– Det mest är planerat och klart, säger Christian.

Han berättar om att han i framtiden vill arbeta med att hjälpa ungdomar som mår dåligt på olika sätt.

– Jag och min chef planerar att dra i gång ett projekt i Grums. Vi vill jobba med unga människor som har det svårt, problem med skolan, psykisk ohälsa och droger. Vi ska ha ett möte med kommunen i mitten av juni och diskutera olika idéer, säger han.