Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christer El-Mochantaf ny chefredaktör på GT

Prisbelönte Christer El-Mochantaf, 28, blir ny chefredaktör på GT – Västsveriges största nyhetskälla.Foto: HANNA BRUNLÖF
”Det här är ett riktigt drömjobb”, säger Christer El-Mochantaf om att bli chefredaktör på GT.Foto: HANNA BRUNLÖF

Prisbelönte Christer El-Mochantaf, 28, blir ny chefredaktör på GT – Västsveriges största nyhetskälla.

– På ett personligt plan ska det bli roligt att komma hem. Men framför allt är det här ett riktigt drömjobb, säger han.

Christer El-Mochantaf, från Vara i Skaraborg, började sin journalistiska bana på lokalredaktionerna på Skaraborgs Läns Tidning och Nya Lidköpings-Tidningen.

2014 blev han reporter och biträdande nyhetschef på GT och året därpå belönades han med journalistpriset ”Den Gyllene Haldan” för sin granskning av nazister i Västsverige.

Från GT gick han vidare till Expressen där han var reporter och nyhetschef, för att senare tillträda som redaktionschef på Kvällsposten, Expressens sydsvenska edition.

GT

• Västsveriges största nyhetskälla. Når 870 000 läsare per dag, eller 1 878 000 per vecka. (Källa: Orvesto Konsument, nettoräckvidd på egna plattformar).

• GT är Expressens edition i Västsverige.

• Christer El-Mochantaf blir GT:s 24 chefredaktör sedan starten 1902.

Christer El-Mochantaf tar över på GT

För ett par år sedan fick han Vara kommuns Kulturpris och nu återvänder han alltså till Västkusten, där även familjen bor.

– På ett personligt plan ska det bli roligt att komma hem. Jag började min Expressenkarriär på GT och är uppvuxen i Skaraborg. Men framför allt är det här ett riktigt drömjobb, säger han.

GT når drygt 1,8 miljoner läsare i veckan genom sin papperstidning, på webben, i mobilen, TV och appar.

– GT är Västsveriges största nyhetsförmedlare och ska fortsätta vara det. Här jobbar några av landets främsta reportrar och jag har stort förtroende för det redaktionen gör, säger Christer El-Mochantaf.

– Min ambition är att fortsätta göra granskningar, samhällsreportage och avslöjanden, och rapportera senaste nytt i alla våra kanaler. Men vi ska också underhålla som en klassisk kvällstidning gör. Glimten i ögat är en del av vår identitet.

”Glimten i ögat är en del av vår identitet”, säger Christer El-Mochanfaf.Foto: HANNA BRUNLÖF

”Dominera som nyhetskälla”

Som ny chefredaktör på GT blir han också en del av Expressens redaktionsledning. Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare Thomas Mattsson är nöjd:

– Christer El-Mochantaf är en engagerad och driven kvällstidningsjournalist. Med honom som chefredaktör kommer GT att kunna fortsätta utveckla sina viktiga granskningar och dominera som nyhetskälla i Västsverige.

Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

GT:s nuvarande chefredaktör Sofia Dahlström slutar i maj och blir programchef på SVT:s samhällsavdelning i Göteborg.

GT:s nuvarande chefredaktör Sofia Dahlström slutar i maj och blir programchef på SVT:s samhällsavdelning i Göteborg.Foto: ANNA SVANBERG

Christer El-Mochantaf

Ålder: 28

Familj: Flickvän

Bor: Just nu i Malmö, snart i Göteborg

Gör: Tillträdande chefredaktör på GT

Priser och utmärkelser: Lilla Augustpriset 2010. Det lite större journalistpriset ”Den Gyllene Haldan” 2015, Vara kommuns Kulturpris 2017.