Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leif Mannerströms kända sås återkallas

Leif Mannerströms kända sås återkallas. Foto: LENNART REHNMAN
Mannerström. Foto: ROBIN ARON

Leif Mannerströms chilibearnaisesås, 200 gram, från Örneborgs Delikatesser återkallas.

Det skriver företaget på sin hemsida.

På sin hemsida skriver Örneborgs Delikatesser att Mannerströms chilibearnaisesås återkallas. Produkten innehåller odeklarerade allergener, förklarar man vidare.

Det ska handla om vetemjöl, fisk, senap och sulfit – vilket kan utgöra en risk för allergiker. Såses som återkallas har bäst före-datum 26 juni i år.

Leif Mannerström är en av landets mest välkända kockar och har serverat många välkända personer. För några år sedan berättade han om sin förkärlek till sås i "Sveriges mästerkock", där Leif Mannerström är jurymedlem.

– Jag är mycket för skedar. Jag introducerade såsskeden i Sverige en gång i tiden. För 40 år sedan, eller om det var längre. Ja det var ju före kriget, sa Leif Mannerström då.

Mannerström älskar sås

Leif Mannerström. Foto: ANDERS YLANDER

Han tillade med ett skratt.

– Vietnamkriget alltså.

Leif Mannerström tycker att det är en stor konst att laga sås.

– Jag tycker det är trevligt men tyvärr försvinner såser mer och mer. Nu är det bara droppar på tallriken. Det är en konst att göra sås, sa Mannerström i "Sveriges mästerkock".

 

LÄS OCKSÅ: Mannerströms kontrollpik: "Hur fan ska det bli råbiff?"

 

Företaget uppmanar kunderna att höra av sig till kundtjänst om det finns frågor på den återkallade såsen.

Lång karriär

Leif Mannerström har haft en lång karriär både som kock och i tv. Och han tjänar bra med pengar. 2015 tog han en utdelning på nästan tre miljoner kronor från det egna bolaget Mannerström Restaurangkonsult AB.

Mannerström drev under flera år Sjömagasinet i Göteborg som senare togs över av Ulf Wagner. Restaurangen, som bland andra Bruce Springsteen besökt, är välkänd i staden. Fram till förra hösten drev han den anrika Restaurang Kometen. Men efter att ha fått ett fint bud sålde han även den.

GT söker Leif Mannerström.