Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chili påstods finnas i Twistpåse – var bluff

Foto: Wikimedia commons

KUNGSBACKA. En twistpåse skulle ha preparerats med het chili som kunde orsaka både allergiska reaktioner och andningsuppehåll.

Coop Forum i Kungsbacka drog tillbaka alla påsarna och skickade mejl till Hallands nyheter om händelsen undertecknat Coops pressansvarige.

Men allt var bluff.

– Jag har inte skickat något sådant pressmeddelande. Någon har spridit falsk information i Coops namn. Jag kommer nu att kontakta vår säkerhetsavdelning, säger Louise Stephan.

Det var på Hallands Nyheters webbsida som nyheten på tisdagen spreds om att personalen på Coop Forum i Kungsbacka haft ett internt skämt de kallat ”Twisten i Twistpåsen” och att en av påsarna som delas ut till personalen i julgåva var preparerad med mycket stark och farlig chili.

En av dessa påsar påstods av misstag hamnat ute i butiken och Coop fick återkalla alla twistpåsarna, skrev hn.se. Även GT.se var snabbt ute med en artikel där uppgifterna från hn.se återgavs.

GT sökte också butiken för en kommentar, men jourhavande chef meddelade att butikschefen är den ende som uttalar sig om det inträffade och att han inte anträffbar under tisdagen.

"Skapar en oro"

Men allt var alltså en bluff. Coops pressansvariges Louise Stephan säger att ett mejl gått till hn.se, från hennes egen adress.

– Jag ser allvarligt på att man använder Coops varumärke för att sprida falsk information om en av våra butiker. Det är inte bra eftersom det skapar oro hos våra konsumenter oroliga om att det finns något i påsarna som det inte gör, säger Louise Stephan.

Nu har visserligen Coop i Kungsbacka dragit tillbaka de aktuella Twistpåsarna men det har de gjort som en säkerhetsåtgärd när det falska ryktet kom i svang.

– Vi kontaktar nu alla i personalen i den berörda butiken. Vi har hittills pratat med 30-40 personer och ingen känner till att detta skulle ha skett, säger Louise Stephan.


Fotnot: I den här artikeln låg den tidigare texten med de felaktiga uppgifterna.