Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chihuahor i promenad för cancerforskning

25 hundar från Chihuahuacirkeln i Västra Götaland gick tillammans med sina mattar och hussar genom Göteborg. Foto: Privat

GÖTEBORG. En gäng chihuahuahundar gick under lördagen tillsammans med sina mattar och hussar från föreningen Chihuahuacirkeln genom stan för att uppmärksamma bröstcancer.

– För mig är det väldig viktigt att skänka pengar för att forskningen ska gå framåt, även om det är en liten slant. Många bäckar små, tycker jag, säger Ulrica Enqvist, medlem i Chihuahuacirkeln i Västra Götaland.

Den rosa månaden är här. I oktober uppmärksammas cancerforskningen genom Rosa bandet. Många köper bandet, andra går en promenad med sina hundar för att visa sitt stöd. Omkring 25 hundar gick med sina mattar under lördagseftermiddagen genom Göteborg. De började vid Korsvägen och fortsatte upp till Poseidon, och ner till Kopparmärra.

– Detta är ett bra sätt att uppmärksamma det på. Folk blev jätteintresserade, stannade och pratade med oss och fotade. Och kanske tänkte de på att de skulle ge lite pengar de med, Ulrica Enqvist.

Syftet med promenaden var att uppmärksamma Bröstcancerfonden och för att uppmuntra andra till att skänka pengar. För Ulrica Enqvist och de andra i klubben är det viktigt att visa sitt stöd.

– För mig är det väldig viktigt att skänka pengar för att forskningen ska gå framåt, även om det är en liten slant. Många bäckar små, tycker jag. Det är en bra och god gärning. Sedan var det jätteroligt också, säger hon.

100 kronor per hund

Klubben beslutade att alla som deltog skulle skänka 100 kronor per hund de hade med.

– Jag hade tre hundar med mig, så för mig blev det 300 kronor. Men jag vet att vissa gav mer än 100 kronor per hund. Jag vet inte hur mycket det blev totalt, men jag hoppas att det blev en del i alla fall.

Och nästa år kommer de tillbaka.

– Vi kommer utan tvekan att göra om det nästa år. Att skänka pengar till forskningen är väldigt viktigt, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!