Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cheferna blev ett par – får gå med 1,1 miljoner

De två höga cheferna fick gå på dagen, efter att deras relation avslöjats.
Foto: CSABA BENE PERLENBERG
Göteborgs spårvägars vd Hans Nilsson försvarar uppgörelsen som ger de båda cheferna 1,1 miljoner tillsammans.
Foto: Göteborgs Spårvägar
Foto: GT

De två höga cheferna på Göteborgs spårvägar som varslades om uppsägning efter att de hållit sin relation hemlig på arbetsplatsen får dela på 1,1 miljoner kronor. 

Samtidigt kan inte spårvägen utesluta att den underordnade chefen gynnats av relationen med sin överordnade – ”på ett otillbörligt sätt”.

Bland annat har hennes lön höjts med mer än 10 000 kronor – på tre år.

– Det är den bedömning vi tror är rätt för bolaget och som värnar skattebetalarnas pengar på bästa sätt, säger Hans Nilsson, vd Göteborgs spårvägar om miljonuppgörelsen.

Det var i november som Göteborgs spårvägar meddelade personalen att två höga chefer stängts av och varslats om uppsägning. 

De båda cheferna hade i hemlighet inlett en relation, vilket ansågs riskera deras förtroende. Den ene chefen var överställd den andra.

– Man har inte skött jävsfrågan hos cheferna, säger Hans Nilsson, vd Göteborgs spårvägar.

”Inte någon som helst relevans”

– Vi har varit jättetydliga under hela 2020 vad det är för ingångsvärden som gäller för att vi ska ha god ledning och styrning i bolaget. Det är därför jag är så besviken över det som har hänt och det är därför jag agerat så kraftfullt från början i det här jävsförhållandet

GT kunde redan då avslöja att den överordnade chefen varit med och utrett den underordnade då hon anmälts till stadens så kallade visselblåsarfunktion. 

Hans Nilsson, Göteborgs spårvägars vd, försvarar överenskommelsen med de tidigare cheferna.
Foto: Göteborgs Spårvägar / Göteborgs Spårvägar

I visselblåsarutredningen backar den överordnade chefen upp sin utpekade chefskollega och nuvarande partner till hundra procent och gick samtidigt hårt åt anmälan som sådan:

”Jag ser inte någon som helst relevans i att detta ens är en visselblåsning”, förklarade han enligt utredningen.

I handlingar som GT nu tagit del av framgår att Göteborgs spårvägar ser det som möjligt att den underordnade ”gynnats av den personliga relationen” i åtminstone fem beslut fattade av den överordnade partnern under 2020. 

Fick jättelönelyft

– Det är en balansgång. Vi kan inte med hundra procent styrka och inte heller till hundra procent fria, säger Göteborgs spårvägars vd Hans Nilsson om jävsfrågan.

– Det är där vi har den generella förtroendefrågan. Man har inte skött jävsfrågan hos cheferna. 

Bland annat har den överordnade chefen varit hennes lönesättande chef, godkänt den underställdes bisyssla och författat samt beslutat om hennes befattningsbeskrivning.

Bolaget lyfter att den underordnade chefen var den med högst lön på avdelningen som partnern var chef för och att hennes löneökning varit relativt stor. Mellan åren 2017 till 2019 höjdes hennes månadslön från 39 018 till 49 500 kronor – alltså mer än tiotusen kronor.

Men, skriver bolaget: ”Det går inte helt att utesluta att löneökningarna har skett samtidigt som ansvar har utökats.”

Chefen: ”Alltid skött mitt jobb”

 Lönesättningen av henne motsvarar alla andra chefer på hennes nivå, säger den överordnade chefen och nekar till att relationen ska ha påverkat några av besluten som Göteborgs spårvägar tar upp.

Han menar att han hela tiden satt lön inom de intervall som personalavdelningen satt upp. 

– Jag har alltid skött mitt jobb till punkt och pricka, korrekt. Jag har alltid lagt ned min själ i jobbet, har den underställda chefen tidigare sagt till GT

Båda cheferna varslades direkt om uppsägning och har inte varit på plats på arbetsplatsen sedan slutet av november. Men de godtog inte uppsägningsvarslet. 

Båda har nu ingått en överenskommelse som innebär att de, utöver den vanliga uppsägningstiden som står i anställningsavtalet, får med sig sex månadslöner, vilket GP tidigare rapporterat om. 

Arbetsbefriad med 1,1 miljoner

Överenskommelsen innebär att de tillsammans, med uppsägningstidens lön och överenskommelsens ytterligare månadslöner, får 1 094 880 kronor samtidigt som de är arbetsbefriade.

För Göteborgs spårvägar, GS, innebär det en kostnad på drygt 1,5 miljoner med skatter och avgifter inräknat.

– Vi har gjort en mängd överväganden baserat på de fakta vi har, det arbetsrättsliga läget och utifrån hur långt en eventuell tvisteprocess tar. Då valde vi att göra denna lösning, säger Hans Nilsson, vd Göteborgs spårvägar.

Samtidigt så innebär det att några personer som ni menar har gjort fel får detta med sig då de går?

– Ja, så är det ju. Det är också en fråga om bedömning av läget. Vår bedömning är att förtroendet är förbrukat men det innebär inte att man får rätt i en arbetsrättslig tvist. Det är två helt skilda ting. 

”Skulle agerat annorlunda”

Den överordnade chefen säger att han i dag, när en del tid gått, skulle ha agerat annorlunda:

– Det är klart att man skulle agerat annorlunda, att man så klart inte skulle ha inlett en känslomässig relation med någon på arbetsplatsen alternativt skulle man ha bytt jobb först och hanterat relationen sedan. Givetvis är det så. Men man lär sig av sina misstag i livet. 


Göteborgsrektor var jävig - anställde egna släktingar