Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chefen petas – körde tjänstebilen privat

HR-direktör Peter Bäckstrand vid Region Värmland.Foto: PRESSBILD Region Värmland / Copyright: Oyvind Lund/lund@fotografiska.com
Region Värmland omplacerar en av dess chefer.

En chef inom Region Värmland omplaceras efter att ha avslöjats med att använda tjänstebilen för privata ärenden. 

– Vi känner inte att vi har förtroende för honom som chef längre, säger HR-direktören Peter Bäckstrand till Värmlands folkblad.

Enligt Värmlands Folkblad var det i juli som region Värmland fick signaler om att en av cheferna körde runt med tjänstebilen privat.

Bland annat ska en av chefens kolleger ha tipsat om att regelverket inte följdes. 

– Det här är en tjänstebil, den ska inte användas för privata resor, säger Region Värmlands HR-direktör Peter Bäckstrand till Värmlands Folkblad.

Körningarna kartlades med GPS

 Enligt HR-direktören undersöktes uppgifterna internt inom regionen genom att göra utdrag från de system som registrerar tjänstebilarnas positioner via GPS. 

Utdraget avslöjade att chefen körde runt med en av regionens leasingbilar för att göra privata ärenden. 

Enligt Peter Bäckstrand ska chefen har medgett och uppgett att han hade tänkt göra rätt för sig och betala tillbaka det som belastat skattebetalarnas konto. 

– Han förnekar inte det här på något sätt utan han sade att så här är det. Men vi kände att vi inte längre hade fullt förtroende för honom i egenskap som chef framöver utifrån det här, säger Peter Bäckstrand till Värmlands Folkblad.

Kvar som anställd

Däremot får han vara kvar som anställd inom region Värmland. Och några fler arbetsrättsliga följder har inte chefen att vänta. 

I den nya rollen har chefen inte längre något chefsansvar. Han beskrivs som förflyttat till ”en operativ tjänst i verksamheten”. 

Enligt lokala medier i Värmland har chefen uppgett att han använde tjänstebilen för att han hade skadat handen och behövde en automatväxlad bil. 

Se den senaste väderprognosen