Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charlottas bil vandaliserades – när hon vårdade coronasjuka

Regeringen ger nya direktiv under coronakrisen.
Charlotta som i vanliga fall jobbar som sjuksköterska på närvårdsavdelningen, har under de senaste veckorna lagt all sin fokus på sjukhusets covid-19-avdelning.
Foto: Privat
När hon slutade sitt arbetspass såg hon att någon krossat rutan på hennes bil.
Foto: Privat.

Sjuksköterskan Charlotta Andersson är en av alla hjältar som jobbar med coronasjuka patienter.

Men när hon avslutade sitt arbetspass på covid-19-avdelningen på Uddevalla sjukhus gjorde hon en sorgsen upptäckt – hennes bil hade vandaliserats.

– Är det här tacken man får? frågar hon sig. 

Klockan var runt 22-tiden på tisdagskvällen när Charlotta Andersson, 31, slutade sitt arbetspass på Uddevalla sjukhus. Charlotta, som i vanliga fall jobbar som sjuksköterska på den medicinska äldrevårdsavdelningen, har under de senaste veckorna lagt all sin fokus på sjukhusets covid-19-avdelning. 

– När jag kom ut från jobbet ser jag att det är fullt med glassplitter på bakom min bil och då ser jag att hela rutan på bagageluckan är krossad, säger Charlotta och fortsätter:

– När jag tittar in i bilen ser jag att det ligger en stor sten. 

Vid en närmare titt ser Charlotta att ingenting verkade vara stulet. 

– Det var bara ren och skär skadegörelse, säger hon. 

Har gjort en polisanmälan 

När Charlotta parkerade bilen vid 13-tiden var parkeringen full av bilar, men det var bara ett par stycken kvar när hon väl skulle lämna jobbet. 

– Jag vet inte om det var någon mer bil än min som blivit utsatt, men i så fall skulle det ju vara mer glassplitter kan man tycka. 

Charlotta ringde polisen och gjorde en anmälan, men det kommer dröja innan hon kan köra bilen igen. 

– Det är lite tur i oturen att mina barn är sjuka nu, så det blir inga problem med att köra till förskolan. Men det känns inte jätteroligt att ha en bil med en fastklistrad svart sopsäck på bagageluckan. Vi får den nya rutan först nästa vecka, berättar hon. 

”Det är väldigt tråkigt”, säger Charlotta Andersson.
Foto: Privat

Hoppas att det finns vittnen 

Nu hoppas Charlotta och hennes sambo att det finns något vittne till händelsen. 

– När min sambo hade nattat våra barn såg han att han hade två missade samtal från polisen. Det är förhoppningsvis för att något vittne har polisanmält händelsen, för bilen står på min man. 

Charlotta berättar att när hon såg vad som hänt blev hon väldigt ledsen. 

– Det är väldigt tråkigt, framför allt nu när det är nog tufft som det är. Man är ju helt färdig när man är klar med sitt arbetspass och så är det här tacken man får. 

Mamman: ”Blev mer och mer lila, det kändes inte okej”.