Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Caroline köpte "ny" telefon – full av bilder

Caroline Karlsson köpte en "ny" telefon på Elgiganten i Uddevalla. Men trots att hon blev lovad att telefonen aldrig lämnat butiken så var den full av bilder med motiv från Rio de Janeiro. Även flera appar var installerade. Foto: Privat
Kristusstatyn i Rio de Janeiro. Personalen på Elgiganten säger att det kan vara en demotelefon eller en begagnad som någon glömt att radera. Nu vill de att Caroline ska få en ny telefon. Foto: Privat

Caroline Karlsson, 31, från Uddevalla, blev lovad att hennes nya Iphone "inte hade lämnat butiken", trots en bruten förpackning.

Men när hon kom hem, hittade hon flera sms om att mobilen varit på service, installerade appar och 200 bilder - från bland annat Rio de Janeiro.

Mobilen hade uppenbarligen lämnat butiken.

– Jag är faktiskt ganska arg. Elgiganten har försökt sälja mig en begagnad mobil, säger Caroline Karlsson.

Caroline Andersson såg ett förmånligt erbjudande på en Iphone 4S som hon ville ha, bestämde sig för att köpa den och åkte till butiken. På Elgiganten fanns en mobil kvar av den som Caroline ville ha - men på den var förpackningen bruten.

– Jag sa att jag inte vill ha en telefon som någon annan har haft, men säljaren insisterade på att den var helt ny. "Den har inte lämnat butiken", sa säljaren. Jag fick i stället 200 kronor rabatt för att förpackningen var bruten, berättar Caroline.

Men när hon kom hem och plockade upp sin mobil, upptäckte hon att det fanns meddelanden från ett och ett halvt år tillbaka i tiden, bland annat där det stod att "telefonen är klar från service". Dessutom fanns 200 bilder från någons semesterresa till Rio de Janeiro och Niagarafallen.

"Har ljugit"

– Jag tyckte det var lite konstigt när jag såg att Systembolagets app var installerad redan i fabriksinställningarna, säger Caroline, som genast kontaktade företaget.

– De ska ringa upp mig i morgon igen när de utrett saken, men jag fattade ju redan i butiken att den inte var ny. Det är ganska så uppenbart att säljaren har ljugit. De kanske har fått in den begagnad och glömt att nollställa vilket är klantigt, spekulerar Caroline.

På Elgiganten i Uddevalla tror man att det kan vara ett misstag. De säljer bland annat så kallade demotelefoner som är begagnade, för ett rabatterat pris. De menar att det kan vara så att säljaren, som påstås vara ny, kan ha missuppfattat att telefonen var en demovara.

Säljer demotelefoner

– Då talar vi ju om att telefonen är en demotelefon eller har lämnats tillbaka. Vi har ju 30 dagars öppet köp på varorna. Det kan också vara så att lagret har gjort ett misstag när de lämnar ut telefonen, säger en person i personalen, som ändå menar att det inte ska vara någonting kvar i telefonen.

Men de vill gärna ersätta Carolines mobil med en ny.

– Absolut, hon får pengar i stället för mobilen eller antingen en likvärdig telefon eller om hon vill uppgradera, säger personal på Elgiganten i Uddevalla.