Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Caroline af Ugglas tar kamp mot trafficking

Caroline af Ugglas tavla, till höger, säljs för att bidra till arbetet mot trafficking.

Caroline af Ugglas hjälper till i kampen mot människohandel.

Artisten har bidragit med en tavla som säljs i begränsad upplaga till förmån för en ny kampanj.

- Förhoppningsvis finns det fler som känner som jag, och gillar tavlan, köper den och därigenom stöder arbetet mot trafficking, säger Caroline af Ugglas.

Nu startar Business against trafficking. En kampanj med två syften:

■ Att sprida kunskap.…

■ Att samla in pengar till arbetet mot trafficking i Europa.

– Business against trafficking ger företag möjlighet att öka kunskapen kring människohandel och ger förslag på hur de kan hjälpa till att förebygga trafficking. En åtgärd företagen kan göra är till exempel att införa etiska riktlinjer som stöd för personalen, säger Malin Roux, grundare av RealStars.

Tavlor i begränsad upplaga

Kampanjen är ett samarbete mellan Göteborgsbaserade RealStars, Marknadscheferna och artisten och konstnären Caroline af Ugglas.

Till förmån för kampanjen har Caroline af Ugglas tagit fram en begränsad upplaga tavlor. Målet är att sälja 200 ex och på så sätt kunna få in pengar som kan användas i arbetet mot trafficking.

"Stöder många saker"

– Jag stöder många saker. Jag tycker att man har som plikt att göra det om man kan, att stödja människor som har det svårt och far illa. Förhoppningsvis finns det fler som känner som jag, och gillar tavlan, köper den och därigenom stöder arbetet mot trafficking, säger Caroline af Ugglas i ett pressutskick.

Förhoppningen är att företag ska vilja köpa tavlorna som kostar 3 900 kronor styck.

FAKTA

Om RealStars:

Sverige tog på 1990-talet stora steg framåt i och med införandet av sexköpslagen. Prostitution och människohandel sker över gränserna och Realstars har en viktig roll som svensk organisation med fokus på att minska efterfrågan. I många länder är det svenska synsättet nytt vilket resulterar i att informationsarbete är centralt. Realstars arbetar för lagskärpningar på EU nivå.