Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolinas familjeliv – med nigerianska popstjärnan

2018 berättade Carolina om sin kärlek i Nigeria och det barn som hon då väntade tillsammans med Akinmayokun Awodumila.
Carolina Wassmuth och May D har precis köpt en lägenhet i en lyxig del av Nigerias huvudstad Lagos.Foto: Privat
Carolina Wassmuth, 28, tog kontakt med May D på Twitter – ett antal år senare har de nu en son ihop.Foto: Privat

Carolina Wassmuth, 28, från Partille hittade kärleken i den nigerianska superstjärnan May D. 

I dag har de ett barn tillsammans och drömmer om att flytta tillbaka till lyxlivet i Nigeria. 

– Vi har precis skaffat ett penthouse i det mest centrala området i Lagos, säger Carolina.

För drygt sex år sedan träffades Carolina Wassmuth och den nigerianska popstjärnan May D – eller Akinmayokun Awodumila som han egentligen heter – på en dejt i London.

Carolina hade lyssnat på hans musik och fastnade för hans röst. Hon kontaktade honom för att berätta att hon gillade det hon hört. 

– Jag följde honom på Twitter, och skickade något meddelande, men han var inte så intresserad då han hade flickvän, har Carolina tidigare berättat.

Men skam den som ger sig – och i dag är de gifta och har sonen Ethan, 15 månader. 

Vill inte bara sitta hemma 

Nu har Carolina börjat jobba igen efter sin mammaledighet. Hon bor i en lägenhet i Göteborg och hennes man är i Sverige så fort han inte har konserter eller turnéer. 

– Jag flyttade tillbaka till Sverige när jag blev gravid, men jag längtar tillbaka till Nigeria. 

Carolina har berättat att paret tidigare bott i ett lyxhus i den nigerianska huvudstaden Lagos, med sju sovrum, egen studio och tjänstefolk.

Nu har man, förklarar hon, köpt ett penthouse – en takvåning – på lyxiga Victoria Island, en ö med landbrygga till fastlandet som är Lagos främsta finans- och affärscentrum.

Det är det som blir parets fasta punkt i framtiden, hoppas Carolina.

– Jag har precis fått ett jobberbjudande i Sverige som jag inte kunde tacka nej till. I Nigeria vet jag inte vad jag vill göra, för jag vill inte bara sitta hemma och ta hand om min son. Men jag gissar att det inte kommer ta alltför lång tid, så länge vi får allt att funka med våra jobb, säger Carolina.

Makarnas son Ethan, 15 månader. Foto: Privat
Carolina och May D träffades första gången i London för drygt sex år sedan. Foto: Privat

”Tio personer slängde sig över bilen”

Carolina säger att de måste ha livvakter i Nigeria. Tillvaron här skiljer sig avsevärt.

– Hela familjen var och hälsade på hans släkt över julen och då var vi med om en incident. Det var typ tio personer som slängde sig över bilen när han körde och sånt händer ju inte i Sverige, säger Carolina.

Blir han igenkänd i Sverige?

– Ja, men det är inte på samma sätt, då kanske det bara är någon som kommer fram och hälsar.

De har hela tiden haft distansförhållande i långa perioder. Carolina berättar att det är lite jobbigare nu, sedan Ethan kom till världen.

– Jag märker hur mycket min son älskar sin pappa, han kan bli så ängslig när han är i väg. Min man tycker också det är jobbigt när han missar så mycket i sonens utveckling. Men det kvittar om vi bor i Sverige eller Nigeria för han flänger ändå överallt i jobbet, säger Carolina.

Carolina längtar tillbaka till tillvaron i Nigeria.

Vad tycker din man om Sverige då? 

– Han tycker det är kallt och ensamt. När vi var i Nigeria nu senast sa hans släktingar att de ville mingla med vår son innan vi skulle tillbaka till det ”ensamma landet” och jag håller med. I Nigeria är alla mycket mer familjära och öppna.