Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolina ska föda – maken nekas visum

Carolina Wassmuth, 26, från Partille hittade kärleken i nigerianska popartisten May D. Foto: Privat
Carolina Wassmuth. Foto: Privat

Carolina Wassmuth från Göteborg är gift med den nigerianske popstjärnan May D. 

I oktober väntar paret sitt första barn, men May D har fått följa det hela på avstånd. Han kommer inte heller att få resa till Sverige för att vara med när hans son föds. 

– Vi har blivit rånade på hela den här upplevelsen. Det känns fruktansvärt, säger Carolina Wassmuth.

GT har tidigare berättat om Carolina Wassmuth, 26, som är gift med den nigerianska popstjärnan May D.

Carolina och May D, eller Akinmayokun Awodumila, som han egentligen heter, har levt en del av sitt gemensamma liv i Nigeria. Men sedan augusti förra året bor Carolina i Sverige och planerar att stanna här tills parets son föds i oktober, innan hon återvänder till Nigeria. 

För Carolina var det viktigt att få vara nära familjen under graviditeten och förlossningen.

– Jag är livrädd för det här. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig. Att ha min mamma och min pappa där är så viktigt för mig.

Även tryggheten av att få prata svenska under förlossningen var viktig, berättar Carolina.

Carolina Wassmuth från Göteborg väntar barn med sin man, den nigerianske popstjärnan May D, som inte får resa till Sverige för att vara med när hans son föds. Foto: Privat

Får inte resa till Sverige

Men när Mayokun, som Carolina kallar honom, skulle söka nytt turistvisum för att kunna vara med under sista delen av graviditeten och under förlossningen, fick han nej. När paret överklagade beslutet skickade svenska ambassaden i ärendet till migrationsdomstolen i Göteborg, som valde att inte pröva ärendet och avslog överklagandet.

Mayokun har varit i Sverige tidigare med turistvisum, men i april lämnade han landet för att han behövde fortsätta jobba.

Carolina berättar att Mayokun har stora delar av sin karriär, skivbolag och studio i Nigeria och att paret hela tiden planerat att återvända dit efter att deras son fötts.

Har för stark anknytning

I domen som kom i början av veckan står det att Sveriges ambassad i Abuja i Nigeria avslog ansökan delvis på grund av att säkerhetsläget i Nigeria samt att det pågår en ekonomisk kris i landet. Risken anses då vara hög att nigerianska medborgare stannar efter att viseringsperioden är slut, skriver rätten.

De skriver även att visum endast kan erbjudas personer som är väletablerade i hemlandet, men eftersom May D:s gravida fru bor i Sverige ses hans anknytning till Nigeria som svag.

Carolina Wassmuth berättar att de har överklagat domen, men vet inte om ärendet kommer att hinnas tas upp innan barnet kommer.

"Det var inte den graviditeten jag hade planerat för", säger Carolina Wassmuth. Foto: Privat

”Blivit rånade”

Och nu är det för sent för att Carolina ska kunna flyga tillbaka till Nigeria, eftersom hon är gravid i vecka 30. Att inte ha stödet från sin man i vardagen, och att han inte skulle få dela hela upplevelsen med henne, var inte vad hon hade räknat med.

– Det var inte den graviditeten jag hade planerat för. Det här är nog det värsta som jag varit med om. Jag får aldrig tillbaka den här tiden. Han har missat hur det känns när barnet sparkar och rör på sig. Han har missat ultraljudet när vi fick veta könet, vilket var en riktig upplevelse, säger Carolina Wassmuth och avslutar:

– Vi har blivit rånade på hela den här upplevelsen. Det känns fruktansvärt.

GT har varit i kontakt med UD som hänvisar till svenska ambassaden i Abuja i Nigeria. GT har sökt svenska ambassaden i Nigeria.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!