Carola Sjöberg kysste en groda på golfbanan – sen hittade hon drömprinsen. Foto: PrivatCarola Sjöberg kysste en groda på golfbanan – sen hittade hon drömprinsen. Foto: Privat
Carola Sjöberg kysste en groda på golfbanan – sen hittade hon drömprinsen. Foto: Privat
Carola Sjöberg och Lars Ahlström fann kärleken och varandra på golfbanan. Foto: PrivatCarola Sjöberg och Lars Ahlström fann kärleken och varandra på golfbanan. Foto: Privat
Carola Sjöberg och Lars Ahlström fann kärleken och varandra på golfbanan. Foto: Privat
Carola Sjöberg övertalades av sin mamma att börja spela golf. I 40-årspresent fick hon ett golfset. Och på en golftävling träffade hon en ny kärlek - Lars Ahlström. Foto: PrivatCarola Sjöberg övertalades av sin mamma att börja spela golf. I 40-årspresent fick hon ett golfset. Och på en golftävling träffade hon en ny kärlek - Lars Ahlström. Foto: Privat
Carola Sjöberg övertalades av sin mamma att börja spela golf. I 40-årspresent fick hon ett golfset. Och på en golftävling träffade hon en ny kärlek - Lars Ahlström. Foto: Privat

Carola kysste en groda – hittade drömprinsen

Publicerad

Carola Sjöberg, 45, hade varit singel i 17 år.

Så pussade hon en groda på golfbanan – och mötte sin drömprins.

Nu är hon med och arrangerar en golftävling för singlar.

– Vi bjuder på gröna grodor vid hål fem, säger Carola.

Både barnen och hennes föräldrar har haft ett stort golfintresse i många år. Men Carola Sjöberg såg aldrig golf som en möjlig fritidssyssla.

– Jag avskydde det och ville absolut inte prova, säger hon. 

Sen kom 40-årsdagen och föräldrarna skulle ge sin dotter en fin present, den bästa de kunde tänka sig: Ett golf-set och en golfkurs.

Carola Sjöberg blev inte glad. Men bestämde sig ändå för att försöka lära sig spela. Hon tyckte det var pinsamt att visa sig på golfbanan, "för att jag var så dålig", och smög helst ut och spelade sent på lördagskvällarna när det inte var några andra på banan.

Kysste groda på golfbanan

Vid hål fem fanns det mycket grodor, och en kväll när hon var ute med sina föräldrar och spelade plockade hon upp en groda och gav den en kyss.

– Jag hade varit singel i 17 år, och tänkte att nu kommer nog snart en prins, berättar hon.

Efter ett drygt halvår övertalades Carola att delta i en tävling på golfklubben, en tremanna-scramble. Hennes lag vann och självförtroendet ökade. Eftersom någon sa "nu får vinnaren bjuda på tårta" var Carola tvungen att vara med även nästa gång – och det var då det hände!

– Jag blev ihoplottad med den som skulle visa sig vara prinsen, Lars Ahlström. Vi vann tävlingen. Efter ett år flyttade vi ihop och köpte hus tillsammans i Mariestad. Vi har det jättebra och det blir bara bättre och bättre för varje dag. Och vi spelar jättemycket golf, säger Carola lyckligt.

Ge andra singlar chansen

Nu vill hon ge andra singlar chansen att träffa sin drömprins eller drömprinsessa på golfbanan. Tillsammans med sina vänner i damkommittén på Mariestads Golfklubb arrangerar hon en golftävling för singlar den 22 april.

– Vi kommer att bjuda på gröna grodor vid hål fem, där jag pussade grodan, berättar Carola.

Tävlingen som är öppen för alla över 18 år lockar inte bara deltagare från Mariestad utan anmälningar har även kommit från Göteborg, Stockholm och Karlstad.

– Den äldsta som anmält sig hittills är 74. Det är aldrig för sent att hitta kärleken, säger Carola som idag är "evigt tacksam" sin envisa mamma som fick henne att börja med golfen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER